Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Mandić

Volim igrati košarku s dečkima, ‘nabriju’ me

Ana Mandić
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
30.07.2017.
u 12:43

Po završetku srednje škole želim se okušati negdje vani. Voljela bih ostati u Europi. Amerika me ne privlači – kaže Ana

Moja obitelj bila je u košarci, od mame i tate do brata i sestre. Svi smo počeli igrati na igralištu. Tata me naučio većinu osnovnih kretnji, a brat mi je omiljeni sparing-partner – kaže mlada Zadranka Ana Mandić (16).

Iako je nekada igrala za školsku ekipu u odbojci, za Anu je zapravo oduvijek postojao samo jedan izbor. U međuvremenu postala je kapetanica kadetske reprezentacije, a nadarenu šesnaestogodišnjakinju i danas ćete često vidjeti kako “hakla” s tri godine starijim bratom na kvartovskom igralištu.

S dečkima voli igrati više nego s djevojkama. Kaže da je oni dodatno “nabrijavaju” da bude još jača i još bolja. Brat igra za Sonik Puntamiku, no ovog je ljeta upisao fakultet u Zagrebu tako da će prijeći u neki zagrebački klub.

Impozantna statistika

Ana pak ljeto provodi u Slavonskom Brodu, gdje se s reprezentacijom priprema za nastup na Europskom prvenstvu A divizije koje će se od 4. do 12. kolovoza održati u francuskom Bourgesu. Hrvatska je u skupini s Njemačkom, Češkom i Nizozemskom.

– Kao kapetanica imam veliku odgovornost za cijelu ekipu. Jako sam ponosna što mi je ukazano to povjerenje i pokušat ću ga opravdati. Naš je prvi cilj ostati u A diviziji, a kada bismo na kraju ušli među prvih pet i plasirali se na Svjetsko prvenstvo, bilo bi sjajno – nastavlja Ana.

Statistika 185 centimetara visoke Zadranke je impozantna. Na ovogodišnjoj završnici državnog prvenstva za kadetkinje, na kojoj je njezin Zadar u finalu poražen od Trešnjevke, izabrana je u najbolju petorku, ali njezino se ime tri godine zaredom pojavljuje pri vrhu liste najboljih pojedinaca u svim pojedinačnim segmentima – koševima, asistencijama, blokadama i skokovima.

Osobito briljira u ovom potonjem – prije dvije godine je s 56 skokova bila najbolja skakačica PH za mlađe kadetkinje. Prije je uvijek igrala na vanjskim pozicijama, ali kasnije su je premjestili bliže košu i tu se pronašla. Ana nije toliko visoka za centra, zbog toga njezini skokovi dodatno dobivaju na težini.

Najviše voli Darija Šarića

– Najviša cura u reprezentaciji Josipa Jurić zbog ozljede je napustila pripreme pa sam na neki način ja morala preuzeti njezinu ulogu. Međutim, to mi nije palo teško, dapače! Obožavam skakati, nekako mi je skok oduvijek ležao.

Nema izrazitog uzora u sportskom svijetu, od naših najviše voli Darija Šarića, a od stranaca LeBrona Jamesa i Stephena Curryja. Objašnjava kako prvi više igra na snagu, dok je drugi bolji tehničar i spretniji je s loptom. Ona se želi pronaći negdje u sredini.

Kombinacija LeBrona i Curryja – to bi bio vrh! – sigurna je Ana.

Dok se njezini vršnjaci kupaju i provode tijekom školskih praznika, kapetanica kadetkinja cijelo ljeto provodi na pripremama, odvojena od obitelji i prijatelja, ali nije joj teško, dapače. Cure su, kaže, OK, ekipa je sjajna i, kada nema treninga, druže se i zabavljaju.

Želi studirati i nakon studija raditi posao vezan uz fizioterapiju. No, prvi cilj je nastaviti karijeru u inozemstvu.

– Po završetku srednje škole želim se okušati negdje vani. Voljela bih ostati u Europi. Amerika me ne privlači. U slučaju da ne ispadne sve onako kako sam htjela, ostaje mi ta fizioterapija. Ako ne uspijem u košarci, barem ću masirati košarkaše – smije se Ana.

Komentara 3

GO
goronja
17:34 30.07.2017.

navlažiš se ha?

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
15:59 30.07.2017.

ili obriju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije