Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vitalij Kličko u 2010. želi borbe protiv Valujeva i Hayea

kličko, areola
Pixsell
23.12.2009.
u 16:49

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji, Ukrajinac Vitalij Kličko, ima ambiciozan plan za 2010. godinu. Želi se boriti protiv Nikolaja Valujeva i Davida Hayea.

Prema izvještajima ukrajinskih medija, stariji brat Kličko realnijim zasad vidi meč protiv Valujeva budući da Haye ima obvezu braniti svoj WBA naslov protiv Johna Ruiza u prvoj polovici godine.

No, i ruski div ima prema ugovoru pravo na revanš s Hayeom, tako da bi tu borbu mogao pretpostaviti onoj protiv Klička. Valujev je, naime, 7. studenoga ove godine izgubio svoj WBA pojas nakon poraza od Hayea.

Ukoliko ne bude mogao boksati ni protiv Valujeva ni protiv Hayea, realno je da će Kličko prihvatiti borbu protiv nekoga od prvih izazivača, poput Kubanca Odlaniera Solisa ili Amerikanca Raya Austina kojeg je svojedobno već pobijedio Vladimir Kičko.

Vladimir, svjetski prvak u verzijama IBF i WBO, svoju će sljedeću obranu naslova imati 20. ožujka protiv Amerikanca Eddieja Chambersa negdje u Njemačkoj. Sam Kličko je u srijedu izrazio želju da poprište meča bude stadion u Düsseldorfu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije