Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI PRVIJENCI BOČKAJA I BATURINE

VIDEO Pogledajte Petkovićev volej za prekid suše i veliko slavlje Dinama

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Šibenik u 25. kolu Prve HNL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
05.03.2022.
u 20:33

Na ljestvici vodi Dinamo sa 53 boda, koliko ima i drugoplasirani Osijek, ali uz utakmicu više i lošiju gol-razliku. Rijeka je treća sa 52 boda, a četvrti Hajduk ih ima 47. Slaven Belupo je na sedmom mjestu sa 29 bodova, a Šibenik je osmi sa 26. Istra 1961 ima 22 boda, a Hrvatski dragovoljac je zadnji sa samo 10 bodova

U prvom subotnjem dvoboju 28. kola Dinamo je na Maksimiru sa 3-0 bio bolji od Šibenika. U dvoboju u kojem je Dinamo imao potpunu nadmoć vodstvo 'modrima' donio je Petar Bočkaj u 16. minuti, svojim prvim pogotkom u plavom dresu. Bruno Petković je u 58. minuti udvostručio prednost domaće momčadi, a konačnih 3-0 postavio je Martini Baturina, svojim prvijencom u seniorskoj momčadi.

U 16. minuti je pao prvi pogodak. Lopta je došla do Josipa Mišića koji je sa 25 metara sa desne strane ubacio na visinu peterca vidjevši utrčavanje Petra Bočkaja koji je u klizećem startu uspio zahvatiti loptu i poslati je pokraj Lovre Rogića.

U 58. minuti s desnog boka je u kazneni prostor ušao Stefan Ristovski dao povratnu loptu prema Bruni Petkoviću, a povremeni hrvatski reprezentativac ju je sa 14-15 metara preciznim i snažnim volejem poslao pod gredu i skinuo paučinu.

S gotovo istog mjesta Dinamo je došao i do trećeg pogotka. U 76. minuti je nakon poduže akcije lopta došla do Martina Baturine koji se namjestio i lijevom nogom ju poslao u mrežu uz desnu vratnicu. Rogić se ispružio koliko je mogao, ali udarac je bio snažan i precizan.

Video golova pogledajte ovdje.

- Bruno je bio pod opravdanim kritikama. Svi puno očekujemo od njega, od kluba, momčadi, mene do navijača, ali sam cijelo vrijeme vidio kod njega želju i motiv, da se trudi biti bolji. Nije to izgledalo dobro, ali sam kroz utakmice sam vidio rast. Danas je pokazao da je na pravom putu i tako treba nastaviti dalje - rekao je nakon susreta Dinamov strateg.

05.03.2022., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija


Na ljestvici vodi Dinamo sa 53 boda, koliko ima i drugoplasirani Osijek, ali uz utakmicu više i lošiju gol-razliku. Rijeka je treća sa 52 boda, a četvrti Hajduk ih ima 47. Slaven Belupo je na sedmom mjestu sa 29 bodova, a Šibenik je osmi sa 26. Istra 1961 ima 22 boda, a Hrvatski dragovoljac je zadnji sa samo 10 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 2

ST
stefj
01:51 06.03.2022.

Koliko je ono bilo, preko 30 udaraca prema golu i još nekoliko dobrih prilika. Znači 40 prilika i poluprilika, izglednih situacija, a 3 gola... Iliti realizacija ispod 10%, tako se ne može s ozbiljnijim ekipama... No ajde, promjenom taktike igra je postala dinamičnija i ljepša za gledanje. Nije dobro što je ovako loš Šibenik imao nekoliko izglednih situacija i pokazao je propusnost ovakve obrane kod Dinama.

Avatar Pastuh
Pastuh
21:53 05.03.2022.

Tanko. Gledao sam cijelu utakmicu i čini mi se da mladi lavovi više grizu od ovih standardnih prvotimaca. Jel motiv u pitanju? Valjda ga neće faliti u derbiju. Pristup kao protiv Seville pa šta bude, a siguran sam da bu dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije