Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Bočkaj i Baturina zabili prvijence, Petković 'počistio paučinu' poluvolejem

Bočkaj i Baturina zabili prvijence, Petković 'počistio paučinu' poluvolejem
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
05.03.2022. u 17:00

Dinamo je svoj jubilej, tisućitu utakmicu u Prvoj HNL-u obilježio pobjedom. Plavi su bili bolji od Šibenika, slavili su s 3:0. S tom pobjedom Dinamo se, nakon što je Osijek remizirao s Lokomotivom, vratio na prvo mjesto.

Željko Kopić odlučio je malo promiješati karte za ovaj susret, u zadnjoj liniji igrali su Ristovski, Šutalo i Franjić, a u početnih 11 našli su se Mahir Emreli, Marko Bulat i Dario Špikić.

Bočkajev prvijenac

Neobičan uvod imao je Šibenik u ovaj jučerašnji susret. Naime, trener Marko Kartelo koji je naslijedio Ferdu Milina koji je pak nakon samo tri utakmice dobio otkaz, najavio je susret s Dinamom, slagao momčad, a onda na dan puta, nakon što je samo u dvije utakmice vodio Šibenik dobio - otkaz. Ranije se Šibenik odrekao igrača Ivice Batarela, a sada prije Dinama suspendirao je još dvojicu, Stipu Bačelića-Grgića i Antonija Jakoliša. Objašnjenje će klub priopćiti u utorak! A za jučerašnju utakmicu na klupu je postavio Ivicu Matasa.

Dinamo je angažirano otvorio utakmicu, nekoliko puta opasno zaprijetio, a onda i poveo u 17. minuti. Mišić je odlično ubacio, pored Kloppa je uletio Petar Bočkaj i zabio svoj prvi pogodak za Dinamo, iz prve je pogodio bliži kut i prevario vratara Rogića.

Blizu svom prvom pogotku bio je i Emreli, u 36. minuti s 18 metara je krasno pucao ljevicom i pogodio prečku.Imali su plavi do odmora još prilika, dvaput su tražili jedanaesterce, ali ih nisu dobili, tako da se na odmor otišlo s tom minimalnom prednosti.

I u nastavku su plavi prvi zaprijetili, Bočkaj je dao odličnu dubinsku loptu za Emrelija,on je dobro primio ali u doboj poziciji nije dobro pucao da bi svladao Rogića. No, vratar Šibenika nije mogao baš ništa u 58. minuti kada je Ristovski precizno našao Brunu Petkovića u šesnaestercu, Petko ovaj put nije nimalo oklijevao,iz voleja je pogodio precizno u gornji desni Rogićev kut za 2:0 vodstvo plavih.

Samo par minuta kasnije mogli su plavi još povećati svoju prednost, išli su u brzi kontranapad, no zadnji pas Oršića bio je prejak za Bočkaja i Bulata. U rubriku nemogućih promašaja ide Andrić. Menalo mu je dao loptu na metar od vratiju, a Andrić je uspio pogoditi prečku umjesto praznih vratiju.

Bili su plavi u tim trenucima jako razigrani pa nije čudo što je došao i treći pogodak. Bila je to nova dobra akcija, u njenoj završnici Menalo je vratio loptu Baturini, a ovaj naciljao sami kut i od vratnice lopta je ušla u mrežu u 76. minuti. Tako se i mladi Martin Baturina pridružio Bočkaju, obojici su to prvi pogoci za Dinamo.

Šibenik dobro prošao

Šibenik očito više nije mogao pratiti ritam plavih koji ovaj put nisu spuštali gas, a trener Kopić dao im je i novu energiju uvođenjem svježih igrača koji su taj ritam onda pomogli držati. S takvim odnosom snaga i prilikama koje je Dinamo još imao, Šibenik je još rezultatski i dobro prošao, očito je da je taj klub upao u veliku krizu. Ne samo krizu igre i rezultata, već i na višim instancama.

Važna je ovo pobjeda za Dinamo, ne samo zato što su se nakon poraza u Osijeku i pada na drugu poziciju ekspresno vratili na čelo. I sigurno će im i pobjeda i vodeća pozicija još kako dobro doći za samopouzdanje pred veliki derbi. Naime, u subotu plavi igraju u Splitu s Hajdukom, jednu od najvažnijih utakmica sezone, iako je do kraja još puno utakmica, a i puno velikih utakmica i derbija. No, Dinamu je nakon osrednje partije u Osijeku i slabe protiv Lokomotive trebala jedna dobra utakmica i jučer su odigrali upravo takvu, dobru i angažiranu.

Komentara 14

Avatar feudalac
feudalac
19:17 05.03.2022.

...nigdje tablice HNL-a, da se slučajno hajdukovi jataci ne uznemiruju, hajduk je 4. a tu će i ostati

BA
bacenheider
18:48 05.03.2022.

Dinamo mora podici tempo igre,a ne ko protiv Osijeka igrati uspavanku.Ako mogu pratit Sevilju onda oni mogu igrati zivlje i ambicioznije i drzati tempo igre.

F7
f77777777f
14:53 05.03.2022.

dobar sastav,samo je tolić trebao umjesto balerine petkovića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije