Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR TOMISLAVA PAŠKVALINA

VIDEO Legenda hrvatskog vaterpola: Mađarska je pokazala naše slabosti, moramo biti agresivniji

Zagreb: Bivši vaterpolist Tomislav Paškvalin
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/4
19.07.2023.
u 12:37

- Utakmica je pokazala određene slabosti u našoj igri i na tome ćemo morati poraditi u nastavku prvenstva. Znači, ne možemo se orijentirati samo na traženje sidraša i preko njih dobivati igrača više ili peterac, nego moramo probuditi i vanjsku liniju koja mora biti puno agresivnija, u smislu dizanja suparničkog vratara i prebacivanja lopte, a treba koristiti i naše skriveno oružje - protunapad

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki izgubila od Mađarske s 12:10. Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Rino Burić, Luka Bukić i Konstantin Harkov sa po dva pogotka, dok je Gergo Zalanki postigao tri gola za Mađarsku.

Ovim porazom Hrvatska će gotovo sigurno natjecanje u skupini završiti na drugom mjestu te će morati igrati u osmini finala, dok će Mađarska kao pobjednik skupine izravno u četvrtfinale.

Prikazanim nije bio zadovoljan niti naš legendarni vaterpolist Tomislav Paškvalin, dvostruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak, koji je u video komentaru za Večernjakov portal istaknuo:

- Utakmica je pokazala određene slabosti u našoj igri i na tome ćemo morati poraditi u nastavku prvenstva. Znači, ne možemo se orijentirati samo na traženje sidraša i preko njih dobivati igrača više ili peterac, nego moramo probuditi i vanjsku liniju koja mora biti puno agresivnija, u smislu dizanja suparničkog vratara i prebacivanja lopte, a treba koristiti i naše skriveno oružje - protunapad, koji ja danas nisam vidio. Nadam se da ćemo ga u sljedećim utakmicama vidjeti. Samo kad Hrvatska bude pucala iz svog oružja možemo računati na pozitivan rezultat - napomenuo je popularni Paškva, naglasivši još nešto: 

- Mađari su u obrani odigrali mudro, vješto kombinirali presing i zonu, zatvarali su naše sidraše dobro, ostavljali šutersku liniju... No, ništa nije izgubljeno, ako smo već morali izgubiti jednu utakmicu na ovom prvenstvu, onda je najbolje da se to dogodilo sad, tako da možemo napraviti jednu dubinsku analizu i potom spremniji dočekati nokaut utakmice.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije