Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS U BRAZILU

VIDEO Kultni klub Neymara i Pelea prvi put ispao iz lige. Bijesni navijači palili automobile u gradu

Screenshot twitter
07.12.2023.
u 10:01

Pokojni Pele pomogao je Santosu da postane jedan od najpoznatijih klubova u svjetskom nogometu, momčadi koja je uživala u zlatnoj eri u 50-ima i 60-ima kada su osvojili šest naslova brazilskog prvaka.

Klub jednog od najboljih nogometaša svijeta Pelea, brazilski Santos, ispao je u srijedu prvi put u svojoj 111-godišnjoj povijesti u drugu ligu nakon poraza od Fortaleze (1-2) kod kuće u posljednjem kolu brazilske Serie A. Santos, trostruki prvak Copa Libertadoresa, jedan je od tri kluba sa Sao Paulom i Flamengom koji nikada nisu ispali iz brazilske prve lige, ali su zbog lošeg niza od pet utakmica bez pobjede pali na 17. mjesto na ljestvici s 43 boda.

GALERIJA Neymar mora na operaciju: Saudijci mogu samo plakati na bačenim milijunima

1/5

Pokojni Pele pomogao je Santosu da postane jedan od najpoznatijih klubova u svjetskom nogometu, momčadi koja je uživala u zlatnoj eri u 50-ima i 60-ima kada su osvojili šest naslova brazilskog prvaka. Također su osvojili Copa Libertadores, južnoamerički ekvivalent Lige prvaka, 1962. i 1963., iste godine kada su osvojili i Interkontinentalni kup, trofej za koji su se natjecale najbolje momčadi iz Europe i Južne Amerike.

VEZANI ČLANCI:

Osim Pelea, iz Santosa je poteklo mnoštvo izvanrednih igrača kao što su bivši napadač AC Milana Robinho, najbolji strijelac Brazila Neymar i napadač Real Madrida Rodrygo. U povodu neočekivanog ispadanja Santosa iz prve lige u 111-godišnjoj povijesti krenuo je i val nasilja i vandalizma na ulicama Santosa. Ogorčeni navijači po gradu su palili automobile, materijalna šteta još se zbraja, a prema prvim vijestima nema ozlijeđenih. 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

DM
drazen.muhvic
10:53 07.12.2023.

Ono kada se pališ na nešto što je manje važno od mijenjanja datuma na zidnom kalendaru...

Avatar razmaknica
razmaknica
11:23 10.12.2023.

Razocara te netko klub ili nogometaš i po tko zna koji puta navijačka psihijatrija ne kuži tko im je ustvari stvorio problem u njihovoj glavi, pa bez kompasa u glavi pali i uništava šta i gdje god stigne........

GO
Gof33
07:17 10.12.2023.

Svi će ispadati iz liga, prije ili kasnije, osim Dinama i Hajduka, jedni sveti a drugi žive vječno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije