Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SKANDAL

Teške optužbe protiv Neymara: Pomoćnica tvrdi da ju je tjerao na rad 15 dana prije poroda

World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Venezuela
Foto: ADRIANO MACHADO/REUTERS
1/2
15.11.2023.
u 23:59

Neymara tuži i za nedostojne radne uvjete, neplaćanje prekovremenog rada, te izostanak plaćenog dopusta. "Žalimo što je takva osoba pokazala toliko nečovječnosti, čak ići toliko daleko da je našu klijenticu izbacio iz njezina doma nekoliko dana prije prijevremenog poroda", navode odvjetnici

Bivša kućna pomoćnica optužila je brazilsku nogometnu zvijezdu Neymara na Sudu za radne sporove u Parizu, za rad na crno, nedostojne radne uvjete, neplaćanje prekovremenog rada, te izostanak plaćenog dopusta. Prema Le Parisienu, koji je otkrio informaciju, ova brazilska majka traži 368.000 eura odštete.

Bilježeći svoje radne sate u bilježnicu, Brazilka bez boravišne dozvole je radila 60 sati tjedno, odnosno 20 sati više od uobičajenog radnog vremena kućne pomoćnice.

GALERIJA 'Benzemanija' zahvatila Saudijsku Arabiju: Za predstavljanje prodan nevjerojatan broj ulaznica

World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Venezuela
1/13

Neymara tuži i za nedostojne radne uvjete, neplaćanje prekovremenog rada, te izostanak plaćenog dopusta. Osim toga, optužuje zvijezdu "Selecaoa" da ju je prisilio da dođe na posao 15 dana prije preranog rođenja njezinog četvrtog djeteta.

VEZANI ČLANCI:

"Od siječnja 2021. do listopada 2022. Neymar je iskorištavao nesigurnost naše klijentice kako bi joj nametnuo nedostojne radne uvjete, kršeći osnovna pravila zakona o radu," kazali su odvjetnici Mes Caroline Toby i Vincent Champetier u izjavi poslanoj AFP-u.

"Žalimo što je takva osoba pokazala toliko nečovječnosti, čak ići toliko daleko da je našu klijenticu izbacio iz njezina doma nekoliko dana prije prijevremenog poroda," dodaju odvjetnici. Istaknuli su kako su još u lipnju Neymaru poslali preporučeno pismo kako bi se ova situacija riješila mirnim putem, no brazilski nogometaš nije odgovorio.

VIDEO Pjaca o povratku među vatrene: 'Jako me iznenadilo. Zvali su me i čestitali, a ja nisam znao zašto'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije