Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ronaldo uvjerljivo prvi

Saudijska Arabija napravila dar-mar: Ovo su nogometaši koji zarađuju najviše

Asian Champions League - Group E - Al-Nassr v FC Istiklol
Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
1/3
26.11.2023.
u 08:00

Najbogatiji član veličanstvenog trija je Cristiano Ronaldo, koji u Al Nassru godišnje zarađuje 200 milijuna dolara, a još 60 milijuna dobije od sponzorskih ugovora.

Nova nogometna tržišta, prije svega Saudijska Arabija, potpuno su poremetila odnos najplaćenijih igrača svijeta. Dok su posljednjih godina najplaćeniji igrači svijeta igrali isključivo u Španjolskoj (Real i Barcelona), Francuskoj (PSG) ili Engleskoj (Man. City Chelsea, i ManUtd), sada prva trojica najplaćenijih igraju izvan Europe!

Najbogatiji član veličanstvenog trija je Cristiano Ronaldo, koji u Al Nassru godišnje zarađuje 200 milijuna dolara, a još 60 milijuna dobije od sponzorskih ugovora. Na drugom mjestu je Lionel Messi, koji će u 2023. ukupno zaraditi 135 milijuna dolara – 60 od Inter Miamija, a čak 70 milijuna od sponzora. Messi je ujedno i jedini nogometaš koji više zarađuje od sponzora nego od samog ugovora s klubom.

VEZANI ČLANCI:

Na trećem mjestu najplaćenijih je još jedan prebjeg u Saudijsku Arabiju – Brazilac Neymar. Doduše, vlasnici Al-Hilala trenutačno se tuku po glavi, jer godišnja plaća koju su dali Neymaru iznosi 80 milijuna dolara, a na terenu ga zbog ozljede koljena neće biti barem šest mjeseci. A možda i više, s obzirom na to da Neymar nije fanatik vježbanja.

A dok nije na terenu, Neymar reklamira svoje sponzore, od kojih godišnje dobiva još 32 milijuna dolara. Sa 110 milijuna dolara godišnjih prihoda (od toga 20 sponzorskih) napadač PSG-a Kylian Mbappé jedini je predstavnik Europe u top 5, a posljednje mjesto u tom društvu zatvara Karim Benzema, koji u saudijskom Al Ittihadu godišnje dobiva okruglih 100 milijuna dolara!

Dok je u top 10 najplaćenijih igrača svijeta četvorka uz Saudijske Arabije, na mjestima od 10. do 15. su još četvorica, pa dolazimo do fascinantnog podatka da ta liga u svojim redovima trenutačno ima osam od 15 najplaćenijih igrača u svijetu. A uskoro će ih biti i više. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije