Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO FINALE

VIDEO Doha je u bojama Hrvatske! Pogledajte spektakl u čast vaterpolista

Doha lightshow
Screenshot twitter
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.02.2024.
u 20:24

"Nakon europskog finala u Zagrebu, vaterpolisti plasirali su se ove godine i u finale Svjetskog prvenstva. Svi smo uz barakude sutra", stoji u objavio Vlade Republike Hrvatske

U samom centru Dohe, na tehnički najmodernijem tornju u gradu zavijorila se hrvatska zastava s porukom hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji i potporom pred subotnji finale Svjetskog prvenstva protiv Italije. Na novoizgrađenoj zgradi Burj Al Mana, koja je u funkciji tek nekoliko mjeseci, hrvatska je reprezentacija jedina dobila potporu u obliku digitalne projekcije s porukom "Good look Barakude!" i "Good luck Croatia"!.

Cijela Doha bila je osvjetljena projekcijom hrvatske zastave i kvadratića te porukom podrške za finale.  Sve se to odvijalo pod dirigentskom palicom Omara Šačiragića, Zagrepčanina s katarskom adresom. U tome mu je pomogla obitelj Al Mana koja je ujedno i vlasnik tornja te veliki ljubitelj hrvatskog sporta.

Vizuale je izradio Jason Kovac, široj publici poznat kao nositelj Guinessovog rekorda u plovidbi s najvećom zastavom na svijetu, dok je uz projekt stalo i hrvatsko veleposlanstvo u Dohi na čelu sa veleposlanikom Dragom Lovrićem. 

Hrvatska se pobjedom u napetom polufinalu Svjetskoga prvenstva u vaterpolu protiv Francuske plasirala u drugo finale velikog natjecanja u nizu. Nakon neizvjesnih četvrtina protiv najvećeg iznenađenja ovog prvenstva, odlučili su peterci. Na kraju regularnog dijela utakmice rezultat je bio 11-11, a konačan ishod bio je 17-16 za Hrvatsku.

GALERIJA Hrvatska slavila nakon briljantne izvedbe Bijača! (15-13) Barakude svladale Srbiju

Doha lightshow
1/8

Drugi finalist u Dohi je reprezentacija Italije koja je u četvrtak svladala europske prvake Španjolce rezultatom 8-6. Tako je sve spremno za veliki mediteranski dvoboj koji je na rasporedu u subotu od 15:30. Utakmica za treće mjesto igrat će se istog dana u 9:30.

VEZANI ČLANCI:

Vlada je podijelila prizore na društvenim mrežama uz natpis: "Doha je večeras u bojama Hrvatske! Nakon europskog finala u Zagrebu, vaterpolisti plasirali su se ove godine i u finale Svjetskog prvenstva. Svi smo uz barakude sutra!"

VIDEO Jarni za Večernji list otkrio gdje i kako je doznao za odluku HNS-a. Evo prvih reakcija

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
21:47 16.02.2024.

prvo polje je bila lampica....leftardi, 6. licka, ajmo ...zabranite DOHU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije