Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krema na Jarunu

Oštra konkurencija na veslačkoj regati Croatia Open

Martin Sinković i Valent Sinković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
31.03.2018.
u 00:22

I ove godine regata će okupiti zavidan broj od više od 40 nacionalnih vrsta i veslačkih klubova iz 13 država

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović 14. i 15. travnja na zagrebačkoj veslačkoj stazi ŠRC Jarun održat će se 35. izdanje tradicionalne međunarodne veslačke regate Croatia Open.

Organizator regate je Veslački klub Croatia, uz potporu Veslačkog saveza Zagreba i Hrvatskog veslačkog saveza.

Martin Sinković i Valent Sinković
1/6

I ove godine regata će okupiti zavidan broj od više od 40 nacionalnih vrsta i veslačkih klubova iz 13 država - Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Austrije, Italije, Estonije, Latvije, Srbije, Izraela, Turske, Mađarske, Irske, Bugarske i Švicarske. Prema broju prijavljenih veslačkih mjesta, i ove godine očekuje se više od 2000 veslačica i veslača koji će se boriti u 44 finalne utrke svih dobnih kategorija. 

Potrebno je naglasiti da će na ovoj priredbi nastupiti dvadesetak veslačkih olimpijaca iz Londona i Rio de Janeira, kao i finalisti prošlogodišnjeg Svjetskog mlađeseniorskog prvenstva (U23) u Bugarskoj te juniorski osvajači srebrnih medalja sa SP-a 2017. u Litvi.

Ističemo nastupe članova dvojca bez kormilara - braću Sinković, samca Damira Martina, naših zlatnih juniorki u četvercu bez kormilara sa SP-a 2017. godine, kao i zlatnih juniora s istog natjecanja - braće Lončarić u dvojcu bez kormilara, te lakog skifista Luke Radonića i još mnogih domaćih i vrhunskih inozemnih veslača.

Od stranih posada već godinama su neizostavni fantastični Estonci, među kojima su i osvajači olimpijskog odličja iz Rija u četvercu na pariće.

Osim u seniorskim disciplinama, očekuje se zanimljivo natjecanje i kod mlađih kategorija.

Tradicionalno, na regati Croatia Open tri su memorijalne utrke: dvojci bez kormilara za juniore "Niko i Jure" (u spomen na dva mlada veslača VK Croatia smrtno stradala u Domovinskom ratu), zatim utrka osmeraca mlađih juniora pod nazivom "Zdravko Grahovac" i samac seniora poznat kao „Memorijal Slavka Matoca“.

Kao jedna od najjačih veslačkih regata u ovom dijelu Europe na početku veslačke sezone, Croatia Open 2018. i ove će godine donijeti uzbudljive utrke i odgovor na pitanje koje su posade spremne ostvariti u nadolazećoj sezoni najbolje rezultate na domaćim i međunarodnim regatnim stazama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije