Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFERMARKT AŽURIRANJE

Veliko priznanje za Gvardiola: Nema braniča koji u najboljoj ligi svijeta vrijedi više od Hrvata

Premier League - Manchester City v Crystal Palace
Carl Recine/REUTERS
21.12.2023.
u 09:12

Na ljestvici obrambenih igrača Gvardiol je na prvom mjestu zajedno sa svojim suigračem iz Cityja, Portugalcem Rubenom Diasom. Obojica su procijenjeni na tržišnu vrijednost od 80 milijuna eura

Kao što to uobičajeno rade pretkraj kalendarske godine, iz najpoznatijeg svjetskog portala za određivanje vrijednosti nogometaša, Transfermarkta, napravljeno je novo ažuriranje tržišnih vrijednosti.

Tako su ažurirane i vrijednosti nogometaša u najjačoj nogometnoj ligi svijeta, engleskoj Premier ligi, a prema njihovoj procjeni u samom vrhu je i stoper Manchester Cityja te hrvatske reprezentacije, Joško Gvardiol (21). 

Na ljestvici obrambenih igrača Gvardiol je na prvom mjestu zajedno sa svojim suigračem iz Cityja, Portugalcem Rubenom Diasom. Obojica su procijenjeni na tržišnu vrijednost od 80 milijuna eura. 

U tom popisu najvrjednijih braniča lige slijede ih stoper Arsenala William Saliba koji je procijenjen na 75 milijuna eura, desni bek Liverpoola Trent Alexander-Arnold (70 mil. €) te stoper Tottenhama Cristian Romero (65 mil. €). 

Najvrjedniji igrač cijele lige je Norvežanin Erling Braut Haaland. Golgeteru Manchester Cityja vrijednost je procijenjena na vrtoglavih 180 milijuna eura, čime je na diobi prvog mjesta općenito na svijetu, s Francuzom Kylianom Mbappeom. 

Drugo mjesto po vrijednostima u najvišem rangu engleskog nogometa zauzima krilni napadač Arsenala Bukayo Saka s vrijednosti od 120 milijuna eura, a potom slijede tri igrača s vrijednosti od 110 milijuna eura, Arsenalov zadnji vezni Declan Rice te dva igrača Manchester Cityja, Rodri i Phil Foden.

Sukladno s novim ažuriranjem tržišnih vrijednosti nogometaša iz Premier lige, iz Transfermarkta su prikladno objavili i početnu postavu nogometaša s najvećom vrijednosti u prvom razredu engleskog klupskog nogometa.

Komentara 3

XY
XYZ52
13:02 21.12.2023.

Nijee to koliko oni vrijede vec kolko su pojedini timovi (citaj neznalice) platili za 11 "velicanstvenih". Pocevsi od vratara Onane za koji je placeno 40M a koji je jedan od najgorih vratara u Premier League, pa preko naseg Guradiola koji je najskupli branic a koji je za svoj ucinak dosada dobio ocjenu 5 od mogucih 10.

GO
Gof33
12:42 22.12.2023.

Dosta ovog marketinga za Gvardiola, to već postaje naporno i preočigledno. Vrijeme će pokazati što taj momak zna. Za sad je pokazao talent i cijenu te trgovačke sposobnosti svojih agenata. U MC ne igra na pozciji na kojiu je doveden, dakle očito da je taj drugi momak bolji od njega. Pep Gurdiola nije slijep a ni lajbek. A ovaj novac za vlasnike MC koji su platili za Gvardiola je kao za prosječnog građanina odlazak na pizzu i pivo. Vidjeli smo na svjetskom prvenstvu što Messi i Gauchosi misle o Gvardiolu.

Avatar southman
southman
10:58 21.12.2023.

VVD i Salah sve njih strpaju u džep !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije