Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROBLEMI

Vatreni je rasturao, igrao u finalu SP-a, a sada je u teškoj situaciji!

Pjaca
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
18.04.2019.
u 12:09

Marko Pjaca koji je ušao u finale SP-a s Francuskom nikako da oživi karijeru koju je zaustavila teška ozljeda, u Fiorentini nema garantirane minute, “Viole” vjerojatno neće otkupiti njegov ugovor.

Svjetsko srebro iz 2018. na naplatu će doći godinu poslije. Ako se po jutru dan poznaje, hrvatski nogometaši bit će idućeg ljeta vruća roba na nogometnom tržištu.

“Sezonu” spekulacija otvorio je navodni dogovor Juventusa i Ivana Rakitića (50 milijuna eura prema Transfermarktu) koji je u pet godina s Barcelonom osvojio sve što je mogao, a i ove je sezone je jedan od igrača s najvećom minutažom.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Pjaca
1/17

Na Nou Campu, međutim, žele promijeniti krvnu sliku momčadi u kojoj su devetorica nogometaša zagazila u četvrto desetljeće života.

Ljetos je snažno povezivan s PSG-om, no ni Rakitić, a tada ni Barcelona, nisu bili zainteresirani, a iduće ljeto u fokusu će očito biti transfer u Serie A. Inter nije krio interes, no prema pisanju Gazzette dello Sport, Rakitić je rekao “da” Juventusu.

Pokaže li se to točnim, hrvatski nogometaš imat će rijetki privilegij u karijeri dijeliti svlačionicu s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom.

Otočki "derbiji" oko naših

Jedan će u Serie A, a dvojica iz nje. Ivan Perišić odrađuje posljednje dane ugovora u Interu, a Premier liga mu je očito suđena. Ljetos je bio blizu odlaska u Manchester United, potom je zimus i zatražio transfer u Arsenal koji se nije dogodio.

“Topnici” ostaju prva opcija za ljetni prijelazni rok, no i Tottenham će pokušati doći do “potpisa” hrvatskog nogometaša za kojeg Inter traži 50 milijuna eura (Arsenal je zimus ponudio 35). “Londonski derbi”, prema tvrdnjama otočkih medija, vodit će se i za Marcela Brozovića.

Andrej Kramarić nedavno je postao najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima u Bundesligi, a od idućeg ljeta vjerojatno će držati i rekordni transfer u povijesti kluba kojemu je najskuplja prodaja Roberta Firmina u Liverpool za 41 milijun eura.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Još prošlog ljeta, i prije SP-a i nakon Kramarićeve sezone u kojoj je zabio 13 pogodaka u svim natjecanjima, iz Serie A (a spekuliralo se kako je u pitanju Napoli) stigla je ponuda od 30 milijuna eura.

Taj iznos u klubu su procijenili nedovoljnim i javno poručili kako je donja granica za koju bi se odrekli hrvatskog napadača 50 milijuna. Ta odšteta sada bi mogla biti samo još veća jer Kramarić je danas viceprvak svijeta, a ove je sezone već zabio 20 golova.

Zimus se pisalo o povratku u Premier ligu, u kojoj u prvom pokušaju u Leicesteru nije ostavio traga, i zanimanju West Hama, no konkretna ponuda tada nije stigla, što ne znači da i neće.

Put Premier lige prema spekulacijama otočkih medija mogao bi i Ante Rebić. Iako je dugo vremena najavljivan kao dio velike rekonstrukcije Bayernove svlačionice, u “igru” je uskočio i Everton koji mu možda ne može ponuditi borbu za trofeje kao Bayern, ali zato može veću plaću.

Prema najavama sportskog direktora Eintrachta Fredija Bobića, klub neće pod svaku cijenu “uništiti” čarobni napadački trio Rebić – Jović – Haller.

Pjaca
1/9

– Volio bih ih svu trojicu zadržati – kazao je Bobić.

Nikola Vlašić želi ostati još jednu sezonu na posudbi u moskovskom CSKA-u u kojem je strelovito napredovao. Engleski mediji spekuliraju o tome da je budućnost Dejana Lovrena na Anfieldu upitna. Joel Matip iskoristio je česte ozljede hrvatskog nogometaša i nametnuo se kao partner nedodirljivog Virgila van Dijka u obrani.

Međutim, ako Klopp nekim čudom i odluči prodati Lovrena kojeg je često znao hvaliti, to ne znači da će hrvatski nogometaš u karijeri napraviti korak unatrag jer za njega se zanimaju Napoli, Milan i Roma.

Domagoju Vidi zimus je propao transfer u Romu s kojom je već bio dogovorio osobne uvjete i plaću od dva milijuna eura po sezoni. Beşiktaş i Roma, naime, nisu uspjeli naći zajednički jezik oko odštete. Prema pisanju turskih medija, Roma se nije “ohladila”, ali sada je dobila konkurenciju u Laziju te Sevilli. Beşiktaş pritom ne kani spustiti.

Badelj, Rog, Pjaca, Vrsaljko...

Upitna je sudbina i Milana Badelja u Laziju s kojim ima ugovor do 2022., ali i epizodnu ulogu na kakvu nije navikao. Talijanski mediji pisali su kako je još zimus tražio transfer te da su za hrvatskog veznjaka zainteresirani Galatasaray i Villarreal.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

U još goroj situaciji je Marko Pjaca koji nikako da oživi karijeru koju je zaustavila teška ozljeda, u Fiorentini nema garantirane minute, “Viole” vjerojatno neće otkupiti njegov ugovor, a s obzirom na “gužvu” u kadru Juventusa idućeg će ljeta izvjesno potražiti drugu sredinu za nogometni preporod.

Šime Vrsaljko nogometu će se vratiti tek krajem 2019., ali Inter neće otkupiti njegov ugovor od madridskog Atletica. Na ljeto ističu posudbe Marku Rogu i Mateu Kovačiću i tek će se vidjeti gdje će biti na jesen.

Interovi pokušaji da potpišu Luku Modrića ljetos su bila jedna od najvećih nogometnih sapunica, a sve donedavno izgledalo je kako ćemo na ljeto gledati deja vu. Sve se, međutim, promijenilo povratkom Zinedinea Zidanea na klupu Reala koji je veliki fan hrvatskog kapetana.

>> Evo po kojim uzorima bi vatreni mogli dobiti novi stadion

Pjaca
1/20

Komentara 6

MA
marsovac
12:37 18.04.2019.

ha, ha, ha,........puknuo ko kokica,.............opet ti,.......i ja tebi zelim sve najgore. Nasi su igrali u finalu a tvoji opancari ,.....nista,...luseri,........

NI
NikoCro
12:53 18.04.2019.

Vecernji sve stavio na rasprodaju kao da je to Konzum

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
13:52 18.04.2019.

Uz malo sreće Hamdanović, Ljubijankić i vesela BiH družina zaigrat će jednom na otvorenoj sceni 😂 samo Laško ništa Žuja 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije