Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE NA SJEVERU

Varaždin se vraća u Prvu HNL!

Varaždin se vraća u Prvu HNL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/14
Autori: Dario Topić, Hina
22.05.2022.
u 19:15

Kolo prije kraja nogometaši Varaždina osigurali su povratak u Prvu HNL. U pretposljednjem 29. kolu Druge lige Varaždin je na domaćem terenu svladao Dugopolje s 2-1.

Tako je Varaždin brzopotezno osigurao povratak u elitu jer je samo ovu sezonu boravio u drugoligaškom okruženju. Jedinom rivalu Rudešu je, kolo prije kraja, pobjegao na neuhvatljiva četiri boda prednosti.

Prva erupcija na varaždinskom stadionu dogodila se u 15. minuti i za to je uistinu bilo razloga. S više od 30 metara raspalio je japanski nogometaš Itsuki Urata i zabio za 1-0. Igralo se vrlo otvoreno s obje strane, nije ni Dugopolje bilo bezopasno, no domaći sastav je ipak diktirao ritam igri.

22.05.2022., Varazdin- Utakmica 29. kola 2. HNL izmedju NK Varazdina i NK Dugopolje. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 55. minuti Varaždin je povećao vodstvo, a strijelac je bio Fran Brodić koji je prethodno na susretu promašio četiri sjajne prilike. Tu drami nije bio kraj jer je u 66. minuti pogriješio Urata. Poskliznuo se, a njegovu nespretnost iskoristio je Ćubelić koji je smanjio na 1-2.

No, Varaždin je prednost sačuvao do kraja te je osigurao veliko nedjeljno slavlje na stadionu i u gradu, kao i povratak u Prvu HNL.

22.05.2022., Varazdin- Utakmica 29. kola 2. HNL izmedju NK Varazdina i NK dugopolje. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dugopolju, pak, ostaje da u posljednjem kolu obavi završnu borbu za ostankom u drugoligaškom okruženju.

Utakmicu Varaždina na tribinama su pratila i brojna poznata lica uključujući izbornika Zlatka Dalića.

22.05.2022., Varazdin- Utakmica 29. kola 2. HNL izmedju NK Varazdina i NK Dugopolje. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dodajmo kako put Druge HNL kreće Hrvatski dragovoljac kao posljednjeplasirani iz Prve HNL. Dragovoljac se jučer porazom od Rijeke oprostio od prve lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije