Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB POLICIJE I TORCIDE

VIDEO Drama na autocesti: Širi se snimka policajca kako pendrekom i nogama udara navijača

Foto: Snimio čitatelj
1/6
22.05.2022.
u 08:51

Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca.

Navijači Hajduka sinoć su se sukobili s policijom na autocesti A1 kod odmorišta Desinec.

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

>> VIDEO Na snimci koja se munjevito proširili društvenim mrežama policajac pendrekom udara navijača

Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je noćas zagrebačka policija.

Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca.

A sada su se na društvenim mrežama pojavila snimka za koju se tvrdi da je nastala sinoć za vrijeme sukoba. Na njoj je vidljivo da policajac pendrekom tuče jednog navijača koji ulazi u automobil.

Oglasila se policija

O incidentu se oglasila policija.

"Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti", stoji u priopćenju policije.

Dodajmo i da se Torcida jučer nije pojavila na južnoj tribini Maksimira u derbiju Dinama i Hajduka (3:1). Navijači Hajduka bili su ispred stadiona, no Dinamo im je zabranio unošenje transparenata i još nekih navijačkih stadiona. Navijači Hajduka zbog toga su odlučili da neće biti na derbiju.

VIDEO Još jedna snimka koju su nam poslali čitatelji pokazuje dramatične trenutke noćnog sukoba na autocesti

 

 

Ključne riječi

Komentara 96

DI
dino85
10:26 22.05.2022.

Jedno je upadljivo, komlika je sprega medija i politike, sukob tolikih razmhera, svatko danas ima hendi, a na svim portalima se vrti par sekvenca videa, ili par jednih te istih slika.

DA
Day
11:37 22.05.2022.

Zanimljivo,primjer ministra Horvata se ne privodi pendrekom i nogama,gospodarski kriminal, korupcija,kradja,unazađivanje drustva.. Čekaju da se sredite za kamere,pa vas izvedu do auta ko mladu u svatove.

NI
Nine
11:34 22.05.2022.

Simptomatično je da se u kratkom vremenu dogodio sukob u Zagrebu u Ciboni gdje je policija ušla na tribinu i nerazmjerno postupala prema navijačima i sad ovo. Nekome očito treba maknutu fokus. A svi koji sad pljuju po navijačima,generaliziraju,jer nisu ti pljuvači prvi u humanitarnim akcijama,prvi u pomoći na potresnim područjima,prvi u obrani Domovine. Nisam pristalica nikakvo nasilja,ali hajka protiv navijača se vodi organizirano, Još samo saznat iz čije kuhinje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije