Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - VARAŽDIN 5:1

Vaha je na TV-u mogao vidjeti kako Dinamo može i s više od 1:0

Dinamo Varaždin (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
11.05.2011.
u 22:06

Trener Tot nije mnogo toga mijenjao, ali je momčad bila opuštena, pogotovo u drugom dijelu i Vaha je kod kuće mogao vidjeti golijadu.

Marijo Tot nema čarobni štapić da bi preko noći promijenio način igre Dinama, da bi sve stubokom presložio u momčadi, i to u samo dva treninga i par dana.

Toplak: Bio bih idiot...

No, Marijo Tot je debitirao na klupi Dinama 5:1 pobjedom nad Varaždinom i osigurao plavima još jedan trofej, uzvrat 25. svibnja bit će samo formalnost.

A poklopilo se mnogo toga da se prekine niz pobjeda plavih od 1:0 na koje je navijače već naviknuo Vahid Halilhodžić. Vaha je tako na TV-u mogao vidjeti drukčiji Dinamo. Doduše, na trenutke drukčiji, u otvaranju utakmice, kada je bio agresivan, te u drugom dijelu, kad je podignuo igru i iskoristio poklone gostiju.

– Tri gola smo si sami zabili, poklonili ih igračima Dinama. Ma bio bih idiot kad bih mislio da pobjednik nije odlučen. U Varaždinu želimo odigrati poštenu utakmicu i učiti, mi smo tek u prvom razredu – objektivan je bio trener Varaždina Samir Toplak koji je čestitao svom prijatelju, kolegi i profesoru na nogometnoj akademiji Mariju Totu.

– Bilo je dijelova utakmice u kojima smo imali problema, u kojima je Varaždin bolje stajao. Nije mi bilo lako prvi put voditi momčad, emocije su bile velike, a meni je ovo jako važno, to sam rekao i igračima prije utakmice. Ovo je važan trenutak u životu za mene, vjerujem da će ih biti još, ali ovo je ipak prvi put da vodim Dinamo – govorio je ushićeni Tot.

Rabuzinovo sunce 11. put

I sam kaže da nije mogao mnogo promijeniti.

– Malo razgovora, dva treninga, rekao sam im neke stvari, oni su ih prihvatili – kaže Tot.

Kasnije nam je rekao da je stvar zapravo bila u želji da igrače opusti.

– Tražio sam da igraju svoju pas-igru jer uvjeren sam da znaju. I da se ne boje pogrešaka jer sve njihove pogreške preuzimam na sebe.

Istina, pitanje je kako bi plavi završili da Varaždinci nisu toliko griješili, ali ono što je bilo bolje nego dosad jest požrtvovnost, pritisak na suparnika u nekim dijelovima igre. Pa je to donijelo i pogodak Sammira, brojne prilike, ali "pomoglo" je i gostima da toliko griješe. Ovako, 5:1 donosi 11. Rabuzinovo sunce plavima.

Komentara 61

JJ
juxxy jazz
08:51 12.05.2011.

http://www.youtube.com/watch?v=42cGI6fqT3s Ovo gore vam je video sa final kupa između Dinama i Varteksa 1996. godine. 20 tisuća ljudi, pun jug BBB-a, navijanje, pjevanje... Pogledajte to i usporedite s kazališno atmosferom koja je bila jučer na Maksimiru. Nemamo raprodan stadion kao neki europski klubovi, ali barem smo imali atmosferu koju bi neki i kupili kada bi mogli. Danas ni to nemamo.

DU
Deleted user
22:26 11.05.2011.

Kažem ja.

DD
ddg
08:50 12.05.2011.

Dinamo bez Sammira kao juha bez soli. Nažalost nećemo ga još dugo gledati u plavom dresu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije