Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halilhodžić

Vaha: Dinamo je prerano počeo forsirati Kovačića

Vahid Halilhodžić (1)
Željko Hladika/PIXSELL
23.10.2012.
u 10:14

PSG ima pojedince za finale Lige prvaka, ali nema momčad. No za plave su i takvi – prejaki

Dok je boravio u Zagrebu, Vaha je često znao reći: “Moja je adresa Champs-Elysées”, ali već godinama put ga nije odveo prema Parku prinčeva, domu PSG-a.

– Sedam godina moja noga nije kročila na Park prinčeva, otkad sam dobio otkaz u PSG-u! Jednostavno, ne ide mi se tamo iako u klubu više nema ljudi s kojima sam surađivao – kaže Halilhodžić, trener Parižana do 2003. do 2005. te Zagrepčana 2010. i 2011.

Dinamova sljedećega suparnika u Ligi prvaka pratio je u televizijskim prijenosima.

– Uložili su veliki novac, kupili puno velikih igrača. Veliku snagu i moć u napadu daje im Zlatan Ibrahimović, konce u obrani drži Brazilac Thiago Silva. Po onome što sam do sada vidio, Parižani će premoćno osvojiti naslov prvaka u Francuskoj – dodaje Vaha.

A u Ligi prvaka?

– Imaju takvu pojedinačnu kvalitetu s kojom bi mogli do polufinala, čak i finala, no ne izgledaju mi kao momčad i ne vjerujem da će otići daleko. Primjerice, na utakmici s Portom uočio sam kako napadaju sa 4-5 igrača, a onda se brane samo sa 6-7. Nisu usklađeni, nema automatizama u igri, a za to ipak treba dosta vremena. Usto, puno je zvijezda u momčadi, javlja se ljubomora jer ne mogu svi igrati...

Za Dinamo su ipak prejaki?

– Da, s ovakvim igračima za Dinamo su prejaki. Od Dinama sam ipak više očekivao u Ligi prvaka, opet padaju bez otpora...

Pa kako će se oduprijeti kad se uopće nisu pojačali?

– Mislio sam da će im pomoći iskustvo iz prošle sezone. Ali opet su jako skromni...

Od koga ste više očekivali?

– Očekivao sam brži razvoj Matea Kovačića. Kao da su prenaglili s njegovim forsiranjem, a njegovo tijelo nije moglo podnijeti takve napore, igranje svaki treći dan. Evo, više ga više nema na prvim stranicama. Srećom, radi se o pametnom mladiću, on se ne zanosi slavom, čvrsto je na zemlji i još uvijek vjerujem da će uspjeti.

Kao Badeljev nasljednik?

– Da, ali ne zaboravite da je Badelj u Dinamu “rastao” četiri godine da bi postao reprezentativac.

Sammir je u reprezentaciji.

– Po svojim igračkim kvalitetama, odavno je zaslužio biti u reprezentaciji, međutim ponašao se kako ne dolikuje reprezentativcu – zaključio je Vahid Halilhodžić, izbornik Alžira.

Vahid Halilhodžić završio je igračku karijeru u Paris St. Germaineu u 35. godini. Bilo je to u polusezoni 1986./1987.

– Prestao sam igrati nakon majčine smrti. Tijelo je još moglo, ali glava nije nikako. Jednostavno, izgubio sam motiv i u proljetnom dijelu prvenstva samo sam trenirao s momčadi PSG-a do isteka ugovora – kazao je nekada proslavljeni golgeter, sa samo 18 nastupa za PSG i 8 golova.

 Najavio je da kao izbornik Alžira nije tražio prijateljsku utakmicu s Hrvatskom, nego će 14. studenoga igrati protiv selekcije BiH.

Komentara 4

AN
Andreeejjj
16:52 23.10.2012.

Potpuno točno sve šta je rekao gsp. Vaha! Vaha je doktor nogometa...posebno za Čačića i ostale komične trenerčiče!

Avatar netko30
netko30
20:04 23.10.2012.

bavi se alzirom...dosadan si...imao si jednu dobru tekmu u dinamu...sjeti od koga si ti ispao...tj sjeti se skupine...zato suti, mozda jesi za laike netko al mene nemozes prevarit

AN
Andreeejjj
23:50 25.10.2012.

Molim vas novinare, zašto opterečujete dečke Kovu i Alana i usporedjujete ih čak sa Messiem? Pa Messi i ostali vrhunski igraći igrali su več u njihovim godinama u največim momčadima svijeta i njihovim repkama, uz to su već i bili najbolji igrači. Vi osobno štetite našim mladim nogometaškim talentima, prema tome spustite loptu, da im ne upropastite karijere!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije