Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U VATERPOLU

HRVATSKA - ARGENTINA, 24-5. Hrvatski vaterpolisti sjajnom igrom bez problema svladali Argentinu!

Hrvatska - Argentina
Foto: HVS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.07.2023.
u 10:32

Hrvatska vaterpolo reprezentacija svoj nastup na jubilarnom 20. Svjetskom prvenstvu otvara utakmicom protiv Argentine u ponedjeljak od 9 sati. Prva je to utakmica ikada koju će barakude igrati protiv Argentine i izvrstan susret za otvaranje prvenstva

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su reprezentaciju Argentine s uvjerljivih 24-5 (8-2, 4-1, 7-0, 5-2) i tako na najbolji način otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. Izabranici Ivice Tucka nisu podcijenili suparnika te su ozbiljnim pristupom i angažmanom došli do najuvjerljivije pobjede u utakmicama prvog kola.

Već na polovici prve četvrtine Hrvatska je vodila s 4-0, a nakon prvog dijela prednost je bila šest pogodaka (8-2). Nešto neefikasniji su bili hrvatski vaterpolisti u drugoj četvrtini (4-1), da bi u trećoj hrvatska obrana ostavila Argentince bez pogotka (7-0). Tek sredinom zadnje četvrtine došlo je do kratkotrajnog, ali i razumljivog opuštanja hrvatske reprezentacije, što su argentinski vaterpolisti iskoristili te prekinuli razdoblje od gotovo 14 minuta bez pogotka. Ipak, u završnici zadnjeg dijela utakmice Hrvatska je s još tri pogotka došla do pobjede od 19 golova razlike (24-5).

GALERIJA Alcaraz kroz finale s Đokovićem osvojio svoj prvi Wimbledon

Hrvatska - Argentina
1/56

Hrvatske strijelce je s pet pogodaka predvodio Jerko Marinić Kragić. Četiri gola postigao je Ante Vukičević, a tri Luka Bukić. Po dva pogotka postigli su Marino Čagalj, Ivan Krapić, Franko Lazić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, a po jedan Rino Burić i Zvonimir Butić. Jedini igrač bez pogotka bio je Andrija Bašić. Marko Bijač je sakupio pet obrana, a Toni Popadić četiri.

Hrvatski vaterpolisti su iskoristili sva četiri dosuđena peterca i iskoristili pet od sedam situacija s igračem više, dok su se u osam situacija s igračem manje uspjeli šest puta obraniti. 

VEZANI ČLANCI:

U plivalištu dvorane Marine Messe skupilo se 500 gledatelja. Za Hrvatsku su pod vodstvom izbornika Ivice Tucaka nastupili:  Bijač (obrane: 5 od 8, 62,5 posto), Burić 1, Čagalj 2, Krapić 2, Lazić 2, Bukić 3 (1), Vukičević 4 (1), Butić 1, Marinić Kragić 5 (1), Vrlić 2, Bašić, Harkov 2 (1), Popadić (obrane: 4 od 6, 66,6 posto). Za Argentinu su pod vodstvom izbornika Juan Pabla Girija nastupili: Malnero (10 obrana), Veich, Galimberti, Tilatti 1, Leona, T. Echenique 1, Martino 1, Bonomo, Camnasio 1, Corsi 1 (1), Poggi, Soler, Salas.

  U drugoj utakmici 1. kola u skupini C igrat će Mađarska i Japan. Utakmica će započeti točno u podne po srednjoeuropskom vremenu.  U drugom kolu Hrvatska će igrati odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini protiv reprezentacije Mađarske. Taj je dvoboj na rasporedu u srijedu, 19. srpnja, s početkom u 5 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu..

VIDEO Sinkovići uzeli drugo mjesto u finalu Svjetskog kupa

Komentara 2

DM
drazen.muhvic
13:18 17.07.2023.

Uvijek neugodna Argentina. Bilo je teško, jer danas baš svatko igra vaterpolo. Dečki su dali 200% od sebe, pa je to dalo i rezultat. (ps: pregazili Argentinu. Ono kao kada u vaterpolu zgaziš Pakistance, a drugi dan protiv njih igraš kriket.)

Avatar 365dias
365dias
09:23 17.07.2023.

vaterpolo se igra samo u par zemalja na svijetu... i u sportu nema baš nikakav renome. biti prvak svijeta u tom sportu slično je kao biti prvak u pikadu... ili streličarstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije