Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
KONFERENCIJSKA LIGA

Osijek u sudačkoj nadoknadi srušio ZTE, Mierez zabio za oduševljenje na Opus Areni

Osijek u sudačkoj nadoknadi srušio ZTE, Mierez zabio za oduševljenje na Opus Areni
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
27.07.2023. u 21:52

U prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige Osijek je na Opusa Areni pred 12.000 gledatelja pobijedio mađarski Zalaegerszeg sa 1-0 golom Ramona Miereza u sudačkoj nadoknadi. Nakon što je na otvaranju novog stadiona deklasirao Slaven Belupo sa 6-1, Osijek je u prvom europskom susretu na Opus Areni pobijedio mađarski Zalaegerszeg sa 1-0 napravivši korak bliže plasmanu u 3. pretkolo Konferencijske lige.

Pogodak odluke zabio je Ramon Mierez u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je tijekom susreta još dva puta pogađao okvir suparničkog gola.

Uzvratni susret je 3. kolovoza na ZTE Areni.

Momčad Stjepana Tomasa je odlično ušla u susret i već u sedmoj minuti je mogla do prednosti. Kristian Fućak je asistirao Ramonu Mierezu koji je pucao s 15 metara, ali pored gola.

Dvije minute kasnije Osijek je imao veliku priliku. Kristijan Lovrić je pucao sa 20 metara iskosa, no Zsombor Senko je odbio loptu do Mije Caktaša koji je pucao, no gostujuća "jedinica" je obranila i njegov udarac.

Prvu opasnost pred vratima Marka Malenice gosti su imali u 17. minuti, Mate Sajban je pucao glavom, ali je Malenica bio dobro postavljen.

U 39. minuti Mađari su imali puno sreće, Darko Nejašmić je pucao lijevom nogom u bliži kut i pogodio vratnicu. Dvije minute kasnije okvir gola je pogodio i Lovrić iz slobodnog udarca sa 20-tak metara.

Prvu priliku u nastavku imao je Osijek u 51. minuti. Caktaš je pokušao iz okreta, međutim njegov pokušaj je završio u bloku. Gosti su zaprijetili u 68. minuti, Nigerijac Meshack Ubochioma je opalio sa 17 metara, ali pored gola.

U 73. minuti ubacio je Petar Pušić, glavom je loptu zahvatio Domagoj Bukvić, no nedovoljno precizno da bi završila na pravom mjestu.

Uzvratili su gosti dvije minute kasnije, Andras Huszti je pucao glavom, no Malenica je obranio. ZTE je opasnio zaprijetio i u 83. minuti, Daniel Nemeth je pucao, ali je domaći vratar još jednom bio siguran.

Kada se već činilo kako će susret završiti bez golova, Mierez je u drugoj minuti nadoknade zabio za pobjedu i veliko slavlje. Šime Gržan je ubacio s desne strane, a Mierez glavom zabio za pobjedu Osijeka.

 

Komentara 5

FR
freeshooter
22:39 27.07.2023.

...bravooo za naš Osijek, odlična igra i još veća borbenost, uz nevolje da lopta nije htjela u gol...ipak na kraju velika nagrada i podloga za prolaz... kao dinamovac a ljubitelj hrvatskog nogometa, svim srcem sam bio uz Vas... i sada ste nam putokaz, jer konačno imamo jedan stadion na nivou, prelijepo je gledati tu atmosferu... pa svi bi klubovi imali najmanje duplu posjećenost na novim arenama... i dalje samo hrabro, za hrvatski nogomet i koeficijent...

OL
olujasviholuja2
21:20 27.07.2023.

Malo popravite nišan i do pobjede 🇭🇷

Avatar Stradun
Stradun
11:50 28.07.2023.

Čestitke iz Dubrovnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije