Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

West Ham dominirao u Zagrebu! Dinamu presudile dvije velike greške

West Ham dominirao u Zagrebu! Dinamu presudile dvije velike greške
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.09.2021. u 20:31

Na prepunom Maksimiru Dinamo i West Ham odigrali su prvi susret prvoga kola skupine H, a slavili su gosti 2:0 nakon dviju velikih grešaka u redovima hrvatskog prvaka, ali i inferiornosti koja se najbolje oslikala kroz činjenicu da plavi nisu imali nijedan udarac u okvir.

Momčad Damira Krznara od početka je slabo otvorila utakmicu. U prvih deset minuta stisnuli su Englezi i izborili čak četiri udarca iz kuta.

Tragičar prvog dijela, a vrlo lako i cijele utakmice bio je Dinamov Theophile-Catherine koji je u 21. minuti neoprezno vratio loptu Livakoviću. Neopreznost je iskoristio Antonio i zabio za 1:0, nakon čega se bilo teško vratiti.

Odmah na početku drugoga dijela Krznar je iz igre izvadio nesretnog Theophilea, a uveo Jurića, no Čekićari su nastavili ofenzivno i nakon pet minuta drugoga dijela došli do drugoga pogotka. Strijelac je bio Rice. Ovaj put mu je loptu predao Ademi.

16.09.2021., Zagreb, stadion Maksimir - 1. kolo H skupine nogometne Europske lige Dinamo - West Ham United. Michail Antonio Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kod domaćina istakli su se Ivanušec sa sjajnom prilikom u 59. minuti te Oršić koji je imao nekoliko pokušaja u prvome dijelu. Treba spomenuti i kako je od prve minute za Engleze zaigrao i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je u 41. minuti došao i u šansu za pogodak, a zamijenio ga je Bowen u 69.

U konačnici, mogao je preko Petkovića pred kraj Dinamo izjednačiti, samo da je napadač Dinama bio nešto brži i dohvatio Tolićev ubačaj s desne strane.

Ipak, unatoč porazu na Maksimiru je oko 20.000 navijača navijalo u glas. Interes za utakmicu bio je tolik da su navijači ulazili na stadion i 15 minuta nakon početka susreta. Ulazak su, doduše, usporavale provjere COVID potvrda koje je svatko od navijača morao pokazati.

U sljedećem kolu Dinamo gostuje u Belgiji gdje ga očekuje Genk, koji je u prvom kolu pobijedio 1:0 Rapid u Beču. Utakmica je na rasporedu 30. rujna od 21 sat.

>>> Policija čuva 2000 navijača West Hama

Komentara 81

NA
nahtt1
19:27 16.09.2021.

Nakon 39 minuta igre moram napisati da je ovo negledljivo. Valjda Krznar uživa gledajući "viktoriju" pred svojim golom. Ovako jadan dinamo već neko vrijeme nije bio. Em su dali sebi gol, em valjda očekuju da Englezi daju i sami sebi.

BI
billynik
19:41 16.09.2021.

Gdje su oni stručnjaci kojima je Krznar dobar trener, pa tom liku treba uzeti licencu ako je uopće ima.

ST
stefj
19:12 16.09.2021.

Eto, ingeniozni bunker Krznara, preko 70% posjed za WH i naravno gol u 20. minuti... Što očekivati od trenera koji je poslužio Moldavcima kao kanta za napucavanje... West Ham puno bolji, ako ostane ovako, ako DInamo izgubi s malom razlikom gol, dva bit će super...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije