Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKI SUPERKUP

MAN. CITY - ARSENAL 2:5 (1:1). Nevjerojatan preokret! U drami penala Arsenal uzeo Superkup

Arsenal v Manchester City - FA Community Shield - Wembley Stadium
Foto: John Walton/PRESS ASSOCIATION
1/28
06.08.2023.
u 20:09

Manchester City i Arsenal u nedjelju su na stadionu Wembley igrali utakmicu engleskog superkupa. Prvak Engleske i drugoplasirana momčad Premier odmjerili su snage prije službenog početka sezone, a priliku je dobilo i više novopristiglih igrača, među kojima je bio i Mateo Kovačić. U nevjerojatnom preokretu Arsenal je u 101. minuti igre izborio preokret i zatim pobijedio u raspucavanju udaraca s bijele točke

Nogometaši Arsenala pobjednici su FA Community Shielda nakon što su na Wembleyju pobijedili Manchester City boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 4-1. Susret je završio 1-1, a "Topnici" su izbjegli poraz izjednačivši u 11. minuti nadoknade.

Za "Građane" je zabio Cole Palmer u 77. minuti, a Arsenal je spasio Leonardo Trossard pogodivši u 101. minuti susreta. Pitanje pobjednika je potom razriješeno udarcima s bijele točke, a presudili su promašaji Kevina De Bruynea i Rodrija.

GALERIJA Sudar engleskih divova: Arsenal izborio pobjedu na Cityjem

Arsenal v Manchester City - FA Community Shield - Wembley Stadium
1/28

Za City je do 64. minute igrao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, dok je Joško Gvardiol utakmicu pratio s tribina stadiona Wembley nakon što je jučer potpisao za engleskog prvaka. Bio je to 17. osvojeni Community Shield za londonski sastav, a rekorder je i dalje Manchester United sa 21 naslovom.

Community Shield ili Super kup je ogled pobjednika Premier lige i pobjednika FA kupa. Kako je City prošle sezone osvojio oba natjecanja, igrao je protiv Arsenala, drugoplasiranog iz prvenstva.

Community Shield se smatra "podizanjem zavjese" i prva je natjecateljska utakmica svake sezone u elitnom razredu engleskog nogometa. Prvenstvo starta idućeg vikenda, City otvara sezonu u petak gostovanjem kod Burnleyja, dok će Arsenal u subotu ugostiti Nottingham Forest.

VEZANI ČLANCI:

Momčad Pepa Guardiole će se već 16. kolovoza boriti za novi trofej, u Pireju će igrati europski Superkup protiv pobjednika Europske lige španjolske Seville. "Građanima" ove sezone predstoji i borba u engleskom prvenstvu, FA i Liga kupu, Ligi prvaka, te Svjetskom klupskom prvenstvu.

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić počeo je susret od prve minute, dok je Joško Gvardiol utakmicu pratio s tribina stadiona Wembley nakon što je jučer potpisao. "Joškovo fizičko stanje je stvarno dobro. Za njega smo dali puno novaca, ali on ima 21 godinu. Ne gledamo samo na ovu sezonu, već i na budućnost," poručio je Pep Guardiola. Kod Arsenala su sva tri ljetna pojačanja bila u sastavu, Kai Havertz, Jurrien Timber i Declan Rice.

City je tijekom priprema odigrao samo tri utakmice nakon kasnijeg završetka prošle sezone. Pobijedio je Yokohamu (5-3) i Bayern (2-1), a potom je izgubio od Atletico Madrida (1-2). S druge strane Arsenal je pripreme počeo remijem (1-1) protiv Nurnberga, potom je porazio MLS All-Stars 5-0, a zatim izgubio od Manchester Uniteda (0-2). Uslijedila je pobjeda nad Barcelonom, te trijumf protiv Monaco na jedanaesterce.

VEZANI ČLANCI:

City je očekivno na startu imao već posjed lopte, a prvi pokušaj vidjeli smo u 14. minuti kada je Rodri pucao iz daljine, ali pored gola. Prvu priliku Arsenal je imao u 25. minuti, pucao je Havertz, no Stefan Ortega je obranio, na odbijanac je naletio Martinelli, ali je pucao u blok.  U 41. minuti ponovo je Havertz prijetio golu "Građana", no Ortega je još jednom bio spreman.

Njegov kolega na suprotnoj strani Aaron Ramsdale je prvu veliku obranu imao u 53. minuti kada je sjajno obranio udarac Johna Stonesa.  U ne pretjerano zanimljivom drugom dijelu, City je poveo u 77. minuti golom Colea Palmera na asistenciju Kevina De Bruynea. Obojica su ušla u igru u 65. minuti umjesto Kovačića i Erlinga Haalanda.

Engleski prvak je sve dvojbe mogao riješiti u 83. minuti, sjajnu priliku je imao Phil Foden, ali je loše pucao. Kada se već mislio kako će "Građani" slaviti, Arsenal je u 11. minuti nadoknade izjednačio. Saka je ubacio iz kornera, vratila mu se lopta pa ju je proslijedio Trossardu koji je pucao, a lopta se od Akanjija odbila u gol.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudili su promašaji De Bruynea i Rodrija. Za Arsenal su zabili Odegaard, Trossard, Saka i Vieira, a kod Cityja jedino Bernardo Silva.

VIDEO Gvardiol potpisao s Man. Cityjem i priznao: 'Sad se više ne moram brinuti zbog njega'

Komentara 2

XY
XYZ52
20:18 06.08.2023.

Umjesto da samelju Arsenal s 2-3 gola razlike, Man City sam sebi uvali gol i iona zgubi na penale kao zadnji seoski tim. Treba li Guardioli dovesti jos kojeg igraca pa da tim uistinu igra prema svojim objektivnim mogucnostima ilii treba mijenjati trenera?

KR
krampus9
17:34 06.08.2023.

Kovacic Kovacic Kovacic pa dosta više, kao da on sam igra protiv arsenala, morate svaki dodir da loptom komentarisati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije