Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1/8 FINALA LP

Chelsea golom iz ponovljenog penala izbacio Borussiju, Kovačić nosio kapetansku traku

Chelsea golom iz ponovljenog penala izbacio Borussiju, Kovačić nosio kapetansku traku
Foto: David Klein
07.03.2023. u 23:10

Momčad Chelseaja je, predvođena  sjajnim kapetanom Mateom Kovačićem, pobijedila Borussiju 2:0 u Londonu preokrenuvši 1:0 deficit iz Dortmunda te tako postali jedni od prva dva četvrtfinalista ovosezonske Lige prvaka. Bio je ovo ogled u kojem je momčad Grahama Pottera zasluženo slavila i bila vidno bolja na terenu od momčadi Nijemca s hrvatskim državljanstvom, Edina Terzića.

U prvom dijelu susreta Chelsea je dva put zaprijetio preko isprva nepreciznog Kaija Havertza koji je prvo pogodio vratnicu pa promašio, a Borussia jednom preko Reusa iz slobodnjaka, da bi londonska momčad pred kraj poluvremena ubacila u petu brzinu, s fenomenalnim, ali poništenim pogotkom Havertza zbog ranijeg zaleđa u akciji, promašenim zicerom Koulibalyja te konačno pogotkom Raheema Sterlinga koji je u 43. minuti nakon lošeg zahvaćanja u prvom pokušaju, dobio priliku drugi put s desetak metara zabiti pogodak i iskoristio ju za 1:0 vodstvo na susretu i ukupno izjednačenje na 1:1.

Uzbuđenja su se nakon pauze još i povećala. Od 47. do 53. minute je trajala sveukupna drama koja je završila pogotkom Havertza s bijele točke za 2:0 te ukupnu prednost od 2:1, no izdogađalo se tu zaista svašta. Prvo je Chilwell u 47. pri centaršutu pogodio Wolfa u dlan, a sudac Danny Makkelie je pokazao na bijelu točku nakon tri minute VAR provjere. Havertz je prvo u 51. minuti promašio s bijele točke pogodivši vratnicu, ali je, zbog preranog utrčavanja dva igrača Borussijine obrane u kazneni prostor prilikom izvođenja, Makkelie uz pomoć VAR-a odlučio da se udarac mora izvesti opet, i Havertz je dvije minute nakon bio precizan za sveukupni preokret.

Borussia je nakon tog pogotka opasno prijetila preko Bellinghama i Wolfa, ali nakon toga je Chelsea do kraja susreta više tražio treći pogodak nego što su gosti tražili izjednačujući, čak su opet i zabili u 76. minuti (Gallagher), ali je gol opet poništen zbog zaleđa. Do kraja nije bilo prevelikih uzbuđenja i Chelsea je slavio.

Drugog četvrtfinalista doznali smo bez ikakve napetosti, Benfica je u Lisabonu razmontirala Club Brugge s 5:1 uz dva pogotka Goncala Ramosa, a po jedan su dodali Mario, Rafa i Neres. Za Brugge je poentirao Meijer. Tako se Benfica na kraju s ukupnih 7:1 plasirala u četvrtfinale Lige prvaka, prvi put nakon sedam godina čekanja.

>> Zlatko Dalić objavio popis

Komentara 1

KA
kajinx
02:44 08.03.2023.

Bravo Kapetane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije