Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJSKUPLJI STOPER

Ima li netko tko nije 'poludio' za Joškom? Romano: Među najtraženijima je, Guardiola ga obožava

Gvardiol
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
07.03.2023.
u 11:56

Popularni talijanski novinar ističe da je Gvardiol jedan od najtraženijih igrača u Europi. No, po pitanju odlaska, priča je već nešto drugačija...

Joško Gvardiol (21) svako malo završi na Twitteru popularnog transfer-gurua, Talijana Fabrizija Romana. Najpoznatiji sportski novinar ponovno piše o izvanrednom vatrenom, koji je oduševio na Svjetskom prvenstvu u Kataru i postao najskuplji stoper svijeta prema Transfermarktu s cifrom od 75 milijuna eura. Notorna je činjenica kako je Gvardiola prate neki od najvećim svjetskih klubova, unatoč tome što je RB Leipzig najavio kako ga još ne namjerava prodati.

- Joško Gvardiol, jedan od najtraženijih igrača diljem Europe. Manchester City ga želi - Guardiola je njegov veliki obožavatelj i on je na njihovom popisu. Liverpool je istražio uvjete ugovora u siječnju, Chelsea ga želi potpisati od prošlog ljeta. Utrka je otvorena - javio je Romano.

Zagrepčanin je u tekućoj sezoni za Leipzig odigrao 29 utakmica i postigao dva pogotka. Posljednji je upravo zabio Cityju u Ligi prvaka, čime je postao najmlađi Hrvat koji je zabio u nokaut fazi natjecanja, naslijedio je Marka Pjacu. Otkupna klauzula iznosi mu vrtoglavih 110 milijuna eura pa nema brzanja s odlaskom...

- Sigurno je samo da će Gvardiol nakon tog transfera biti najskuplje plaćeni stoper u povijesti nogometa. Leipzig ga želi učiniti takvim i nema sumnje da će u tom uspjeti. To i je ključan dio priče jer će mnogi klubovi pokleknuti na odšteti - ranije je napisao Romano. 

Svoj drugi gol u tekućoj sezoni zabio je u važnoj pobjedi nad Real Madridom (3:2), također u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju. Upravo su se Madriđani, uz navedene klubove iz Engleske, spominjali kao Joškovo potencijalno odredište u budućnosti. Naravno, u španjolskoj je prijestolnici Luka Modrić, koji, doduše, tek treba potpisati novi ugovor s Los Blancosima. 

Što se reprezentacije tiče, Gvardiol je u nacionalnom dresu debitirao u lipnju 2021. uoči Europskog prvenstva te do danas upisao 19 nastupa i dva zgoditka. Ugovor s Leipzigom ima do ljeta 2027. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije