Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
GOLIJADA U SLAVONIJI

Hajduk se poigrao s petoligašem Omladincem i slavio 'teniskih' 6:0 u Kupu

Slavonski Brod: Utakmica Hrvatskog nogometnog kupa, Omladinac Gornja Vrba - Hajduk
Ivica Galovic/PIXSELL
13.09.2023. u 17:48
Hajduk je u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa došao do 11. uzastopne pobjede u ovom natjecanju

Nogometaši splitskog Hajduka rutinski su izborili plasman u osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su u 1. kolu natjecanja u Slavonskom Brodu pobijedili Omladinac iz Gornje Vrbe sa 6-0 (3-0). Golove za Hajduk zabili su Marko Livaja (16), Ivan Dolček (43), Emir Sahiti (45+2), Tino Blaž Lauš (53) i Yassine Benrahou (58, 64).

Hajduk je bio izraziti favorit u ovom susretu. Splićani su osvojili Kup u zadnje dvije sezone, a nikada u povijesti jedan klub iz petog ranga hrvatskog nogometa nije pobijedio prvoligaša i izbacio ga iz Kupa. To se nije dogodilo niti ovoga puta. Splićani nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i pitanje pobjednika razriješili su u prvom poluvremenu postigavši tri gola. U nastavku su još tri puta tresli mrežu suparnika.

Bio je to posljednji od pet susreta u kojoj je s klupe momčad vodio pomoćni trener Adnan Čustović umjesto suspendiranog glavnog trenera Ivana Leke. Hajdukov suparnik je član Međužupanijske lige Slavonski Brod - Požega, odnosno natječe se u petom razredu hrvatskog nogometa. Zanimljivo, Hajduk je s Omladincem već jednom odigrao prijateljski susret, bilo je to 2004. godine u Gornjoj Vrbi, a "Bijeli" su tada pobijedili rezultatom 8-0.

Dolazak Hajduka u Slavonski Brod izazvao je veliki interes navijača iz Slavonije, pa su ulaznice za susret rasprodane vrlo brzo, a na tribinama stadiona ŠRC Stanko Vlainić Dida bilo je oko 5.000 gledatelja. Hajduk je poveo u 16. minuti golom Marka Livaje. Dario Melnjak je ubacio s lijeve strane, a Hajdukov kapetan lijepo nogom pogodio za 1-0. Domaćin se dobro držao do završnice prvog dijela, no u posljednjim minutama Splićani su zabili još dva gola.

U 43. minuti Sahiti je na drugoj stativi pronašao Dolčeka koji je mirno zabio za 2-0. Dvije minute kasnije i Sahiti se upisao u strijelce na asistenciju Anthonyja Kalika. Novi gol vidjeli smo u 53. minuti, Kalik je pucao, Tihomir Soltoković je sjajno obranio no lopta se odbila do Livaje koji je glavom spustio do Lauša, a ovaj pogodio za 4-0.

U 58. minuti lijepo je sa 20-tak metara pogodio Benrahou, na još jednu Livajinu asistenciju, a Marokonac se drugi put upisao među strijelce i u 64. minuti. Prvi udarac u okvir splitskog kluba domaćin je uputio tek u 75. minuti, pucao je Fran Kajtazi, no Ivan Lučić nije imao problema. Do kraja susreta Omladinac je zaprijetio i u 89. minuti, pucao je Karlo Baričević, ali je Lučić odlično reagirao.

Omladinac
0-6
Hajduk
1/16 finala Kupa, 16:00, Slavonski Brod
Kraj
90' (Kraj)

Završila je utakmica visokom pobjedom Hajduka. 

89'

Baričević je prošao Moufija i pucao lijevom nogom, ali najbolju šansu Omladinca brani Lučić.

87'

Moufi je opet bio na lopti na drugoj stativi i odigrao na prvu za Brajkovića koji promašuje zicer i prazan gol.

75'

Prvi udarac na utakmici Omladinca završila je rukama Lučića, pucao je Kajtazi. 

Gol
65' (Gol)

Moufi je povećao prednost na teniskih 6:0. 

Zamjena
61' (Zamjena)

Za Hajduk ulaze Moufi, Elez i Brajković, izlaze Livaja, Šarlija i Mikanović. 

52'

Soltoković je izvanredno obranio topovski udarac Kalika. Lopta se odbija do Livaje, a on je dodaje do Lauša koji se također upisao u lisu strijelaca za 4:0. 

48'

Soltoković brani pokušaj Livaje koji se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. 

Zamjena
46' (Zamjena)

Izašli su Odjidja-Ofoe i Melnjak, a u igri su Lauš i debitant koji je stigao iz Osijeka. Mihael Žaper.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. 

Gol
45' (Gol)

Sahiti je povećao prednost na 3:0 u samoj završnici prvog poluvremena. 

45'

Jedna minuta sudačke nadoknade. 

Gol
43' (Gol)

Ivan Dolček je u 66. nastupu zabio treći gol u dresu Hajduka i tako povećao prednost protiv hrabrog i borbenog Omladinca, asistirao je Sahiti. 

Žuti karton
41' (Žuti karton )

Odjidja Ofoe je zaradio žuti karton, iz prvog opasnije prekida Omladinac nije napravio ništa. 

39'

Omladinac je odlično izašao u napad, ali nisu uspjeli ozbiljno ugroziti Lučića, napravili su prekršaj u napadu uz negodovanje tribina prema odluci sutkinje Martinčić. 

32'

Vratar je prvo ime Omladinca, sada je lijepo obranio udarac Livaje. 

30'

Livaja ga je savršeno asistirao s desne strane, ali Dolček u klizećem startu promašuje loptu i cijeli gol. 

27'

Soltoković je u dva navrata sjajno obranio udarce Melnjaka i Dolčeka te drži momčad Omladinca. 

Žuti karton
22' (Žuti karton )

Štefančić je dobro prošao samo sa žutim kartonom, ušao je džonom u potkoljenicu Mikanoviću koji je prošao bez ozljede. 

Gol
15' (Gol)

Hajduk je probio bunker Omladinca i poveo preko kapetana i najboljeg igrača Marka Livaje nakon ubačaja Darija Melnjaka. 

7'

Hajduk je odmah preuzeo posjed lopte, tribine u Slavonskom Brodu su odlično ispunjenje. Kalik je pucao s desetak metara, ali izblokirala je to obrana domaćih. 

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica. 

Hajduk će u Slavoniji biti bez nekoliko igrača. U Splitu su zbog lakših ozljeda ostali Kalinić, Krovinović, Dajaku i Diallo, dok su Sigur (Hrvatska) i Čuić (BiH) s mladim reprezentacijama. No, unatoč tome, Splićani igraju s najjačim dostupnim sastavom koji predvodi kapetan Livaja.

U Slavoniji se sprema fešta, na stadionu će biti 5000 navijača, a većina će navijati za Hajduk.

 
POČINJEMO

Hajduk u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa igra protiv Omladinca iz Gornje Vrbe. Utakmica se igra od 16 sati na stadionu "Stanko Vlainić-Dida" u Slavonskom Brodu.

 

Komentara 2

TA
tapiros77
17:05 13.09.2023.

Livaja igra i protiv petoligaša? Čak i drugo poluvrijeme kod 3:0?

VK
vječni krojf
23:32 13.09.2023.

Sljedeći protivnik Vinogradar,pa Kaštel Gomilica,zatim prijateljski klub NK Osijek,I evo ti finale.Tamo će ih čekati Rudeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije