Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 18:55

Dinamu pripala golijada u Rusiji, Petković napokon podsjetio na to kakav je majstor

2020-21 UEFA Europa League Round of 32, 1st leg: FC Krasnodar vs GNK Dinamo Zagreb
Foto: Andrei Shramko/Newscom/PIXSELL
1/4
18.02.2021.
u 20:49

Dinamo je do velike pobjede predvodio Petković. Dvaput je zatresao mrežu, a imao je i presudnu ulogu kod trećeg pogotka.

U prvom susretu šesnaestine finala Europske lige Dinamo je na gostovanju pobijedio ruski Krasnodar s 3:2 ostvarivši sjajan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu 25. veljače. Bila je to "luda" utakmica u kojoj je hrvatski prvak vodio 1:0, 2:1 i 3:2.

Modre je do pobjede vodio večeras sjajni Bruno Petković koji je zabio dva gola (15, 54), a pogodak za Modre zabio je i Iyayi Believe Atiemwen (75), dok su strijelci za Krasnodar bili Šveđani Marcus Berg (28) i Viktor Claesson (69).

Dinamo je poveo u 15. minuti golom Brune Petkovića koji se najbolje snašao ispred domaćega vratara Gorodova. Večeras prilično  nesigurni čuvar mreže Krasnodara odbio je pokušaj Ivanušeca iskosa s desne strane, no Petković je u nastavku akcije prvi stigao na loptu i zabio glavom. 

Nažalost, domaćin je izjednačio u 28. minuti nakon 'poklon gola' Dinamove obrane. Na jednu ubačenu loptu loše je reagirao Gvardiol i glavom asistirao Bergu koji je zakucao pod gredu nemoćnog Livakovića.

Hrvatski prvak je u 54. minuti stigao do nove prednosti.

Oršić je ubacio iz kornera na drugu vratnicu, Gorodov je otišao u prazno, a Petković zabio svoj drugi gol na utakmici u nebranjeni dio mreže.

No u 70. minuti vidjeli smo novo izjednačenje. Sve je napravio Berg koji je izokretao na lijevoj stran Lauritsena i asistirao sunarodnjaku Claessonu za 2:2. Ipak, golijada se nastavila novim pogotkom Dinama u 75. minuti, a za 3:2 zabio je Atiemwen.

Petković je sjajno preveslao svoje čuvare, dodao do Ivanušeca, a veznjak do usamljenoga Atiemwena na desnoj strani. Nigerijac je silovito opalio, a lopta je prošla pored Gorodova u njegovu bližem kutu.

Dinamo je šesnaestinu finala izborio kao pobjednik skupine K sa četiri pobjede, dva remija i 9:1 razlikom pobjednika, dok je ruski sastav stigao u EL nakon što je skupini E Lige prvaka zauzeo treće mjesto iza Chelsea i Seville, a ispred Rennesa.

Modrima je ovo bilo drugo gostovanje u Rusiji ove sezone nakon što su u skupini u Moskvi igrali 0:0 protiv CSKA. Uzvratna utakmica je 25. veljače na stadionu Maksimir.

Ključne riječi

Komentara 26

PA
pappmisi
18:36 18.02.2021.

Ajmo Dinamo !! Samo Dinamo !

IL
ilustrator
19:11 18.02.2021.

dename je krasno otvorio. gušt za gledati. evo i gola

FR
freeshooter
19:51 18.02.2021.

Taktika i igra su za pobjedu, ajmo dečki... bolji ste, samo hrabro i u drugom dijelu, morate to dobiti i tamo riješiti sve...ale, ale dinamo ale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije