Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Hrvatska slomila Estonce i ostala stopostotna! O Šimiću i Prširovom golu dugo će se pričati

Hrvatska slomila Estonce i ostala stopostotna! O Šimiću i Prširovom golu dugo će se pričati
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
11.11.2021. u 19:52

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine ubilježila je i petu uzastopnu pobjedu u skupini A kvalifikacija za Euro svladavši u Puli Estoniju 2:0.

Golove su zabili Roko Šimić (39) i Jurica Pršir (62).

Hrvatska je već u petoj minuti bila korak do vodstva. Baturina je pucao s desne strane, no pogodio je vratnicu. Okvir gola je pogodio i Pršir u 39. minuti, no odbijanac je Šimić spretno pospremio u mrežu. Bio je to njegov već šesti gol u kvalifikacijama.

11.11.2021., stadion Aldo Drosina, Pula - Kvalifikacije za Europsko U21 nogometno prvenstvo, skupina A, 5. kolo, Hrvatska - Estonija. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Tin Mandic/PIXSELLL

I u nastavku se tresao okvir estonskog gola. U 55. je izvana pucao Kačavenda pogodivši gredu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hrvatska je razriješila u 62. minuti, a sjajan pogodak sa više od 20 metara zabio je Pršir.

Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 15 bodova i gol razlikom 14:3, a druga je Norveška s devet bodova i utakmicom manje, koliko ima i Austrija. Estonija je zadnja sa šest poraza i 0:19 razlikom pogodaka.

Pobjednici devet skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija izborit će direktan plasman na EP koje će se od 9. lipnja do 2. srpnja održati u Rumunjskoj i Gruziji.

Preostalih osam drugoplasiranih ekipa igrat će u dodatnim kvalifikacijama za još četiri putnika na EP.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
18:51 11.11.2021.

Misim da bi Simic trebao dobiti priliku u A-repki jer djeluje mocniji i bolji od Colaka koji se zove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije