Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za Euro U-21

Bišćanov adut najavio: Dobri smo, ali nema opuštanja

11.11.2021.
u 10:42

– Fokusirani smo na Estoniju, ali u mislima nam je i utakmica protiv Austrije, neće biti lako, analizirat ćemo ih i dati sve od sebe da uzmemo sve bodove

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija okupila se u ponedjeljak i već danas čeka je nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. Prvi je protivnik Estonija, koja je zadnja u našoj kvalifikacijskoj skupini bez bodova. Susret je najavio Antonio Marin:

 

>> Pogledajte poplave na Malti:

– U svakoj utakmici koju smo dosad igrali odlučili smo ići na pobjedu. Tako će biti i u posljednje dvije. Imamo uistinu dobru momčad, mladu generaciju, cilj je plasirati se na Euro bez dodatnih kvalifikacija. Protiv slabijih momčadi kao što je Estonija bitno je što prije zabiti gol, no napadači su spremni – rekao je Marin, inače napadač Šibenika, koji se u tom klubu preporodio:

Dobra smo generacija

– Šibenik ima neku drugu energiju, opuštenu, svi su me lijepo prihvatili, baš uživam tamo.

Kako u Šibeniku, tako uživa i u mladoj reprezentaciji, a s izbornikom Igorom Bišćanom sjajno surađuje.

– Izbornik je odličan, imamo dobru komunikaciju, nemam zamjerki kad je riječ o njemu – zaključio je.

A svoje viđenje o predstojećim utakmicama dao je i Boško Šutalo:

– Imamo četiri pobjede u četiri utakmice, želimo tako i nastaviti. Čekaju nas dvije bitne utakmice, želimo uzeti svih šest bodova. Na treninzima se dobro radi, radimo analize, atmosfera je odlična. Ne smijemo se opustiti, bez obzira na to tko je na drugoj strani, moramo se dodatno motivirati i uzeti tri boda – rekao je Šutalo, koji se veseli utakmici protiv Estonije.

Na papiru je ona najlakši protivnik i još nije zabila nijedan gol. Protiv Estonije igra se danas (18 sati, HNTV), a pet dana kasnije slijedi gostovanje u Austriji.

– Fokusirani smo na Estoniju, ali u mislima nam je i utakmica protiv Austrije, neće biti lako, analizirat ćemo ih i dati sve od sebe da uzmemo sve bodove. Puno je novih dečki u reprezentaciji, malo nas je iz prošlog ciklusa, ali vidimo po rezultatima da je generacija dobra, da možemo svima parirati i napraviti dobre rezultate.

Uživa u Veroni

Inače branič Verone osvrnuo se i na klupskog trenera Igora Tudora:

– Otkad je došao, imamo sjajne rezultate, oborili smo neke rekorde, dobro se radi na treninzima. On i bivši trener Ivan Jurić imaju sličan stil treniranja, momčad se navikla na to pa sve ide po planu. Ja više igram u zadnje vrijeme, ali moram nastaviti da budem što spremniji.

Zanimljivo, treniraju ga dva Igora, Tudor u klubu, Bišćan u reprezentaciji.

– Dva Igora, dva stopera, užitak je raditi s njima. Dobivam puno savjeta kako popraviti svoju igru. Što više takvih trenera u mojoj karijeri, to bolje – zaključio je Šutalo.

Inače, Hrvatska je vodeća u svojoj kvalifikacijskoj skupini, iz četiri utakmice ima maksimalnih 12 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije