Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE VIJESTI

Umro je bivši trofejni vaterpolist (53) koji je s Ratkom Rudićem osvojio naslov europskog prvaka

pixabay
18.09.2023.
u 16:19

S Rudićem kao izbornikom, Talijani su bili europski prvaci 1995. na europskoj smotri u Beču, a 1996. godine došli su do brončane medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti. Na već spomenutom olimpijskom turniru Hrvatska je bila drugoplasirana te smo osvojili srebrnu medalju.

Vaterpolski svijet zavijen je u crno, bivši talijanski reprezentativac Luca Giustolisi preminuo je u dobi od 53 godine nakon borbe s karcinomom, objavili su talijanski mediji i vaterpolska zajednica u Italiji. Giustolisi je bio trofejni igrač te je u vrijeme nastupanja za Italiju surađivao s proslavljenim hrvatskim trenerom Ratkom Rudićem.

S Rudićem kao izbornikom, Talijani i Giustolisi bili su europski prvaci 1995. na europskoj smotri u Beču, a 1996. godine došli su do brončane medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti. Na već spomenutom olimpijskom turniru Hrvatska je bila drugoplasirana te smo osvojili srebrnu medalju. 

VEZANI ČLANCI:

Giustolisi je ostvario i trofejnu klupsku karijeru s Posillipom i Pro Reccom, dok je poslije igračke karijere bio trener Trsta i Nervija. Radio je u talijanskom doprvaku Bresciji u stručnom stožeru te kao psiholog. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije