Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USJPEŠAN DEBI

Ukić: Svi me hvale, čak i pretjerano

31.10.2008.
u 10:57

Jedini hrvatski košarkaš u NBA-i, Roko Ukić, odradio je sasvim solidan debi u srijedu. Vodio je igru Toronta 15-ak minuta u gostujućoj pobjedi nad Philadelphijom (95-84).

Novinari, suigrači i treneri, svi se natječu u komplimentima 24-godišnjem Splićaninu za pokazano u prvih 15 minuta odigranih u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Ne izdvaja se ni prvi trener Raptorsa Sam Mitchell.

- Za njegovi prvi nastup u ligi NBA držao se vrlo dobro. Nije se dao impresionirati, vodio je našu igru s velikim samopouzdanjem i energijom. Imamo veliko povjerenje u Roka – riječi su trenera kanadske momčadi.

Za 15 minuta hrvatski je reprezentativac upisao četiri koša (2-7 šut iz igre) uz dvije asistencije, jedan skok i jednu osvojenu loptu.

- Bilo je dobro: minutaža odlična, učinak dobar, a ukupni dojam puno bolji od statistike – rekao je Roko Leni Ukić nakon svog prvog nastupa dodavši:

- Pozitivne stvari su činjenica da je rezultat bio odličan dok sam bio u igri, te da u rubrici izgubljenih lopti stoji – nula! Da sam ubacio još i zicer, ili šut koji je već bio unutra pa izašao, bilo bi još bolje. Ali za početak se ne mogu žaliti.

- Dok igram, imam puno loptu u rukama i od mene se traži dosta kreacije, tako da to rezultira i sa dosta šuteva, uglavnom ulaza. Tako je bilo i u Philadelphiji.

- Svi su manje-više oduševljeni, i novinari i navijači, čak i treneri. Oni svi po američkom mentalitetu imaju običaj pretjerivati u hvaljenju, ali to mi je jasno pa se ne uzbuđujem previše. Znam da sve te pohvale, s eventualnom idućom lošom utakmicom, mogu postati pokude, tako da moram biti maksimalno fokusiran i spreman za svaku utakmicu, ma koliko igrao.

Kad je u pitanju šut, Roko na njemu i dalje radi s pomoćnim trenerom Gordonom Herbertom.

- Šut ide na bolje, ali to je varijabilna stvar. Jedan dan ti ide, drugi ne ide. Nikad neću biti igrač koji će se moći oslanjati isključivo na šut, ali da trebam raditi na njemu, to u svakom slučaju stoji. Ne mijenjam ništa radikalno u tehnici, samo smo sitne korekcije radili. Svi se slažu da moj šut uopće nije loš, ali bi bila šteta da ne bude puno bolji jer je opće mišljenje da imam potencijala za to.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije