Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uigravanje za Europu

30.10.2005.
u 00:43

RIJEKA - Devetorica Dinamovih igrača koja su dočekala kraj ratničke i defenzivom plavih obilježene utakmice s Rijekom bacila su svoje dresove Bad Blue Boysima. Pjesma u svlačionici, ali i skromnost koja ipak nije bila previše iskrena. Kad je o naslovu prvaka riječ, nijedan plavi igrač neće priznati da su pobjedom u Rijeci sigurni novi prvaci. Opravdavat će se riječima: "Dugo je prvenstvo, mnogo je bodova u igri..." A zapravo, iza flanjke čuvao se osmijeh sreće, promišljanje da su ipak napravili novi veliki, možda i presudni korak.

 Jedini je priznao gazda. Navodno je za tisuću eura pojačao nagradu za tu utakmicu, ali Zdravko Mamić bio je spreman ustvrditi:
 - Može se reći da smo sad prvaci, da kažem drukčije, bila bi demagogija. Imamo preveliku prednost i sjajno ozračje, samo nam čudo može uzeti naslov.

Doista, čini se nemogućom misijom. Dinamo i kad ne igra dobro, kao što je bio slučaj jučer na Kantridi, ima stabilnost, mirnoću i može si dopustiti da čeka pogrešku suparnika ili rijetku priliku. Tako je preskočio Rijeku. A kad tako može dobiti izravnog suparnika na gostujućem terenu, jasno je da velikoj većini drugih neće uspjeti često iskoristiti loš dan plavih.

Koliko god Dinamo igrao loše na Kantridi, ostvario je rezultat koji mu daje pravo na optimizam glede naslova. Još je više novi potres bio nepotreban Rijeci, koja je na trećem mjestu. No, špekulacije oko smjene navele su Scoriju na ostavku i nove probleme kao što je traženje trenera, problemi s navijačima oko novog trenera...
 Dok se drugi budu gombali sami sa sobom, Dinamo već ima u planu dodatno uigravanje za Europu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije