Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELITNO DRUŠTVO

Brozović i Modrić među Uefinih deset najboljih igrača svijeta

Kevin De Bruyne
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
17.08.2023.
u 16:00

Ime pobjednika će biti otkriveno 31. kolovoza u Monacu na marginama ždrijeba grupne faze Lige prvaka.

Dvojica nogometaša Manchester Cityja Kevin De Bruyne i Erling Haaland, kao i Argentinac Lionel Messi trojica su finalista za UEFA-inu nagradu za igrača sezone 2022.-2023., a među prvih deset su i dvojica hrvatskih reprezentativaca Luka Modrić i Marcelo Brozović, objavilo je europsko tijelo u četvrtak.

Trojica nogometaša izabrani su nakon glasovanja trenera klubova koji su se prošle sezone natjecali u grupnim fazama tri europska kupa (Liga prvaka, Europska liga, Konferencijska liga), a glasovali su i treneri 55 zemalja članica UEFA-e, kao i panel europskih novinara. Svaki je glasač morao izabrati tri igrača s liste od 10 igrača.

Ime pobjednika će biti otkriveno 31. kolovoza u Monacu na marginama ždrijeba grupne faze Lige prvaka.

Norvežanin Haaland i Belgijac De Bruyne zablistali su ove godine u Ligi prvaka omogućivši Manchester Cityju da po prvi put u svojoj povijesti osvoji naslov pobjednika. Što se tiče Messija, koji je ovog ljeta otišao iz PSG-a u Inter Miami, osvojio je naslov svjetskog prvaka s Argentinom, jedini veliki trofej koji nedostaje na njegovom ogromnom popisu.

Među prvih 11 su još İlkay Gündoğan (Manchester City), Rodri (Manchester City), Kylian Mbappé (PSG), Declan Rice (West Ham), 
Alexis Mac Allister (Brighton) i Jesús Navas (Sevilla)

Od trenera, nominirani su Španjolac Pep Guardiola, koji vodi Manchester City, Talijan Simone Inzaghi, finalist Lige prvaka s milanskim Interom, te njegov sunarodnjak Luciano Spalletti, prvak Italije s Napuljem i četvrtfinalist Lige prvaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije