Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE KOMPLIKACIJE

Uefa traži izuzeće suca u postupku u vezi sa Super ligom

Aleksander Čeferin
Reuters/Pixsell
28.09.2021.
u 16:17

Uefa je na temelju presude madridskog suda u ponedjeljak morala odustati od disciplinskog postupka protiv madridskog Reala, Barcelone i Juventusa, tri kluba koja su još uvijek vezana za projekt europske Super lige

Europska nogometna federacija (UEFA) u utorak je uložila zahtjev madridskom sudu za izuzeće suca koji vodi sudski spor Uefe protiv osnivača nogometne Super lige Real Madrida, Barcelone i Juventusa, te je podnijela žalbu višem sudu u Madridu zbog značajnih nepravilnosti u postupku.

U Uefi smatraju da je u postupku došlo do značajnih nepravilnosti i zato očekuju da se u skladu sa španjolskim zakonodavstvom i u interesu pravde sudac makne sa ovog slučaja. Uefa , naime, smatra da sudac koji vodi postupak nije nepristran. 

Uefa je na temelju presude madridskog suda u ponedjeljak morala odustati od disciplinskog postupka protiv madridskog Reala, Barcelone i Juventusa, tri kluba koja su još uvijek vezana za projekt europske Super lige.

Također, Uefa je navela da će i dalje poduzimati postupke u skladu sa nacionalnim i zakonodavstvom EU-a  kako bi zaštitila interese Uefe i svih sudionika u nogometu.

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
07:49 29.09.2021.

ako klubovi, koji su u stvari poduzeća, tvrtke (provjerite kako su registrirani juventus, chelsea, real, barca, city...), odluče osnovati svoje natjecanje, uefa i fifa tu ne mogu ništa. klubovi dogovore u posebnu sudačku organizaciju, većina kvalitetnijih sudaca će se htjeti ubaciti u to natjecanje. igrači? oni su radnici. točka. oni imaju mogućnost biranja. nisu oni klasični radnici da će raditi do 67-e. njihov put završava nakon 30-e, nakon toga nema više prilike zarađivati igranjem, već drugim poslovima, treneri, savjetnici, menadžeri, a tu je ipak prilika za zaradu puno manja. uefa i fifa mogu lajati kolko ih volja, prijetiti, jedino što mogu jest prijetnja igračima da neće smjeti nastupati za reprezentacije, što može trajati samo jedno veliko natjecanje, kad će velike zemlje dopustiti takvu ligu, da bi im nacionalni ponos se mogao pokazati na smotrama. zamislite da španjolska, francuska, njemačka, engleska, na prvenstvo dođu sa prosječnim igračima... javnost bi ih očerupala. sve je ovo uvod u ono što se očekuje već dobrih 10 godina. uefa umjesto da je velikima zavrnula ruku, dala im je više novca i utjecaja, a male totalno uništila. u ligu prvaka trebaju ući prvaci država, a ostatak mjesta nek izbore 2 i 3 plasirani kroz kvalifikacije, bez poludirigiranog ždrijeba i zaštite bogatih. za par godina imaš prvenstvo zanimljivo, neizvjesno, sa jačanjem tzv. malih klubova, što znači širenje baze igrača i većeg biznisa, jer se samo i o tome radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije