Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razmontirali gibraltar

U Varaždinu bez 'za dom spremni'. Kovač: Mandžo je radio za cijelu momčad

Hrvatska - Gibraltar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
07.06.2015.
u 20:55

Mandžo nije radio samo za sebe, nego i za cijelu momčad i ovaj pogodak dat će mu samopouzdanje uoči utakmice s Talijanima – kazao je izbornik Kovač

Hrvatska je četvorkom ispratila Gibraltar u Varaždinu (4:0), a dvije važne vijesti za izbornika Niku Kovača uoči sraza s Talijanima glase: nitko se na ovoj utakmici nije ozlijedio, a Mario Mandžukić prekinuo je višemjesečnu golgetersku sušu. Zabio je za 3:0 iz jedanaesterca, prvi pogodak nakon 105 dana.

Gibraltarce su prethodno razmontirali raspoloženi Anas Sharbini i Mateo Kovačić, dok je priču zaključio Andrej Kramarić. Igrač utakmice komotno je mogao biti i gibraltarski vratar Perez, čovjek mačka s najmanje pet obranjenih zicera u prvom poluvremenu. Izluđivao je naše napadače, najviše žestoko angažiranoga Mandžu, dok je dosta njegovih suigrača ovaj sraz shvatilo kao revijalku.

- Rekli smo mu da samo treba biti strpljiv i gol će sigurno doći. Pa iako je zabio iz jedanaesterca, pogodak je pogodak, kakav god bio. Mandžo nije danas radio samo za sebe, nego i za cijelu momčad i ovaj pogodak dat će mu samopouzdanje uoči utakmice s Talijanima – kazao je izbornik Niko Kovač.

Žali što ishod nije bio još uvjerljiviji, jer igra vatrenih u prvom dijelu bila je nadahnuta, brza, atraktivna, a suparnik 'trećeligaš'.

- Protiv Norveške smo iz pet udaraca postigli pet pogodaka, a sada iz gotovo 20 samo četiri – dodao je Niko.

Prokomentirao je i finale Lige prvaka, u kojemu je Hrvatska imala svoga junaka.

- Svi smo sretni i veseli što i treću godinu zaredom imamo pobjednika Lige prvaka. Ivan Rakitić je igrao odlično, ne samo ovu utakmicu, i pogotkom je sam sebe nagradio za sve što je radio u ovoj sezoni. On je došao u veliki klub, i u njemu našao svoju poziciju, izborio se za status, svaka mu čast! Ne bojim se da će nam u Split doći umoran, dapače. Ivan je upravo osvojio tri trofeja, zabio je gol u finalu, i to će mu biti dodatni motiv. Donijet će nam upravo ono što nam treba - istaknuo je Niko, koji Raketu očekuje sutra u Splitu, na otvorenom treningu na Poljudu od 19 sati.

Usput, osim Mandžukića i suigrača, najveće ovacije varaždinske publike dobio je legendarni, upravo umirovljeni Davor Vugrinec, igrač koji je briljantnu karijeru završio kao najbolji strijelac Hrvatske lige u povijesti sa 146 pogodaka. Vuga je zvjezdani uspon počeo upravo u dresu nekadašnjeg Varteksa i posljednji je put mahnuo varaždinskoj publici.

Sav prihod s ove utakmice HNS je poklonio NS-u Varaždinske županije, za razvoj lokalnih klubova. I još nešto: nakon dugo, dugo, dugo vremena, s prepunih tribina nije nijednom poletjelo 'Za dom spremni'. U baroknom gradu uvijek je vladala visoka razina sportske kulture. Vatreni bi i češće mogli u Varaždin...

>>Hrvatska velikodušna prema Gibraltaru: Zabila četiri komada, a mogla je duplo više

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije