Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI ZA ŽUTOG

U najboljem slučaju, Prosinečki će biti pomoćni trener!

Zvezda Prosinečki (1)
Ozren Maršić
10.02.2011.
u 09:31

- Da je kolega Prosinečki bio malo agilniji, mogli smo sve davno riješiti i ne bi imao problema - kaže Mihačić.

U Hrvatski nogometni savez stigao je pisani zahtjev Crvene zvezde u kojem se traži što hitnije izdavanje Uefine pro trenerske licencije za Roberta Prosinečkog. No, neće to ići lako, voditelj Akademije HNS-a Vatroslav Mihačić kaže:

– Iskreno, glupo mi je i teško govoriti o toj temi, jer ispada da je naša Akademija najveći problem! A to nije točno, štoviše, Akademija s cijelim slučajem nema nikakve veze – rekao je Mihačić i pojasnio:

– Naime, Robert Prosinečki je, prema informacijama koje imam, završio višu trenersku školu, koja nije pod okriljem Uefe, a budući da nikad nije bio polaznik Akademije, nije pod našom ingerencijom i ne znam kako bismo mogli reagirati.

Upiše li Prosinečki sad Akademiju, može li dobiti privremenu licenciju?

– Prosinečki sad ne može upisati Akademiju na Uefinoj pro, nego na Uefinoj A-razini. Da objasnim: najniži je stupanj Uefina B, pa slijedi Uefina A i napokon Uefina pro-razina. Prosinečki bi sad, sa završenom višom trenerskom školom, mogao upisati Uefin stupanj A, što bi mu dalo mogućnost da dobije licenciju za glavnog trenera u Hrvatskoj, ali ne i izvan naših granica! U Srbiji može dobiti licenciju za pomoćnog trenera, nikako za glavnog, za to je uvjet pro-licencija ili upisan tečaj za nju.

Ima li Prosinečki popust zbog više trenerske škole?

– Naravno, ima prilagođen kombinirani program za razine B i A. Izbacili smo teoretski dio i nakon 120 nastavnih sati polaznik može izaći na završni ispit za razinu A. Eto, da je kolega Prosinečki bio malo agilniji, mogli smo sve davno riješiti.

Dakle, u najboljem slučaju, Prosinečki može ubrzanim tečajem dobiti licenciju A?

– Točno tako!

Kakav privilegij ima Prosinečki kao zaslužni igrač?

– Ima popust na trenersku praksu. Naime, nakon svake edukativne razine, postoji obveza dvogodišnje prakse. I taj privilegij znatno skraćuje školovanje! Primjerice, za "Đuru Bibera" kompletno školovanje traje najmanje osam godina! Prosječan prvoligaški igrač, uz popuste, može završiti za šest godina, dok bi Robert Prosinečki mogao završiti za četiri godine, ili za godinu manje, jer postoji i ubrzani način rješavanja prve razine, tzv. VIP B – kaže Mihačić i naglašava:

– Prije dvije i pol godine sugerirao sam da se sve riješi, no to nije učinjeno. Završi li Prosinečki ove godine A-tečaj, sljedeće bi mogao upisati Uefinu pro-razinu. A bude li sve u redu, dobio bi pro-licenciju za tri godine.

Komentara 7

IS
istima
09:48 10.02.2011.

hah..... a nemre li to ko\' na Prometnom fakultetu...

FE
febo
09:48 10.02.2011.

Ma kaj se sikirate. Sredit će to zvezda dok kažete... zvezda. U bivšoj državi su oni (zvezda) i partizan bili svmogući. Igrači iz Hrvatske su političkim dekretom morali u srpske klubove inače bi bili proglašeni politički nepodobni i protiv sfrj !!! I kaj mislite da se je nešto promijenilo... , ma kaj god oni su i danas turbo jaki u tim namještaljakama !!!!!!

UN
unknown99
10:00 10.02.2011.

Dokaz da si bez skola nista. Mada, kakve su tu zavrzlame, stupanj B, stupanj A, stupanj VIP B, stupanj PRO Nije ni cudo da nam i skolstvo u rasulu...toliko stupnjeva, a nigdje znanja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije