Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN RAKITIĆ:

U Barcelonu nisam došao kao slučajni prolaznik, došao sam igrati

Ivan Rakitić
Foto: UES/Pixsell
24.08.2014.
u 13:30

- Napravio sam puno toga dobrog u Sevilli posljednjih godina, ali sam siguran da ću u Barceloni biti još bolji - kaže Ivan.

Barcelona u 21 sat po hrvatskom vremenu otvara Primeru utakmicom protiv Elchea na Nou Campu i bit će to prilika da se navijačima predstave neka od pojačanja - među njima i naš Ivan Rakitić!

- U dvije ili tri utakmice se vidjela ideja kako želimo igrati, ali mi se još uvijek pronalazimo. Prva utakmica će pokazati gdje smo. Dosta je promjena u momčadi, ali ideja na koji Barcelona ne igra se neće previše mijenjati. Mi igrači moramo prihvatiti ideje koje trener ima terenu. Učimo kroz igru na terenu. Radimo na završnim detaljima i gledamo što treba poboljšati - rekao je Rakitić i nastavio:

- Napravio sam puno toga dobrog u Sevilli posljednjih godina, ali sam siguran da ću u Barceloni biti još bolji. Od prvog dana želim dati sve od sebe. Vjerujem u sebe i svoje kvalitete. To nije arogancija. Došao sam ovdje igrati i poboljšati momčad, nisam došao kao slučajni prolaznik. Znam da mi neće biti lako, ali ja samo želim igrati svoju igru. Zato je dobra vijest ostanak Xavija jer ću od njega mnogo naučiti.

Navikao je da ga se kroz karijeru "seljaka" po svim pozicijama u vezi. I to ne samo u hrvatskoj reprezentaciji već i u Sevilli, gdje je nikada prije utakmice nije mogao znati kamo će ga trener Unai Emery postaviti.

- Svaki trener je imao svoje ideje, a ja sam sretan jer sam od svakog mogao nešto naučiti. Što se Luisa Enriquea tiče, ima jasne ideje, ne ostavlja sumnju, drži ključ i prati sve na svakom treningu - kazao je Rakitić i osvrnuo se na konkurenciju u ligi:

- Ostale momčadi su napredovale, više nećete gledati utakmice u kojima Barcelona pobjeđuje pet ili šest razlike. Protivnici su jako dobro organizirani, a uvijek se lakše braniti nego napadati.

Zato je Rakitić i stigao, zna se da Barcelona ima problema s udarcima iz daljine, a to ih je u prošlosti koštalo mnogih pobjeda, od kojih se najviše ističu one s Chelseajem kroz drugu polovicu prošlog desetljeća.

- Udarci iz daljine su značajka mog stila, tako vidim nogomet i želim taj dio dati momčadi.

Možda već protiv Elchea pokaže djelić tog stila koji ga krasi i poput Marija Mandžukića i Luke Modrića odmah "zacementira" mjesto u početnom sastavu.

>> Rakitić Barceloni donosi nešto novo, nešto što nismo dugo vidjeli

>> Rakitić: Uživam u Barci, svaki dan naučim nešto novo od suigrača

>> Neymar, Messi i Munir razbili Leon, Rakitić donio novu dimenziju

Komentara 3

Avatar franioprvi
franioprvi
13:56 24.08.2014.

Raketa je u Sevillai bio car , sve je mogao ; prekide , kornere , slobodnjake .. Sad je to malo teze jer ima i boljih od njega. Sretno.

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
16:22 24.08.2014.

U Barcelonu nije došao kao slučajni prolaznik nego kao iskusni Švajcaraj koji igra za balkan i došao je u Barcu gledati i učiti od Messia, Xavija i Inieste kako se igra..

DF
dario.franjic11
16:04 24.08.2014.

Ajde bolan raketa pune te novine ko Severina si pokazi nesto ne glumetaj,Mando je svima car.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije