Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preseljenje hrvatskog "snajperista"

U američkom sportskom hramu Babo će na noge dizati i brojne hrvatske navijače

08.02.2024.
u 21:21

Nakon Brooklyn Netsa, Washington Wizardsa, Indiana Pacersa, Utah Jazza i Detroit Pistonsa, newyorški klub će biti Bogdanoviću šest klub u njegovoj desetogodišnjoj NBA karijeri

Bojan Bogdanović vratio se na veliko tržište, u grad u kojem je prije 10 godina i započeo svoju NBA karijeru. Tada je, iz Fenerbahčea, kao jedan od boljih euroligaških igrača stigao u Brooklyn Netse u kojima je proveo tri sezone a sada je, kao jedan od boljih NBA šutera, postao igračem New York Knicksa.

Dogodilo se to zahvaljujući velikoj aktivnosti newyorškog kluba na NBA tržnici. Najprije su se odrekli RJ Barretta i Immanuela Quickleyja da bi dobili OG Anunobyja, Malachija Flynna i Preciousa Achiuwu a onda su se upustili u novu razmjenu. A u njoj su za Bojana Bogdanovića i Aleca Burksa Detroitu dali četiri igrača (Grimes, Flynn, Fournier, Arcidiacono) i dva picka druge runde drafta.

Nakon svega, mnogi drže da je trenutno trećeplasirana momčad Istočne konferencije napravila sjajan posao i da će biti kandidat za dalek domet u doigravanju. Uostalom, petorka koju čine Brunson, DiVicenzo, Anunoby, Randle i Hartenstein, uz Bogdanovića, Burksa, Harta, Achiuwu i Robinsona na klupu doista ostavlja dojam velike i moćne igračke širine.

Doduše, nastavi li Bojan šutirati kao u dosadašnjem dijelu sezone (41,5 posto za tricu), u kojem je prosječno ubacivao 20,2 koševa po susretu, ne bi nas čudilo da vrlo brzo završi u startnoj petorci ili barem onoj koja će završavati utakmice. A s obzirom na to da su Randle (četvorka) i Anunoby (trojka) ozlijeđeni, Bojan bi se u startnoj petorci mogao naći već u svojoj prvoj utakmici. Bude li pak ulazio s klupe za njega će to biti neobično jer je u šest posljednjih sezona, igrajući za Indianu, Utah Jazz i Detroit, startao u 451 od 452 utakmice koje je odigrao.

U svakom slučaju, za Bojana je ovo dobra promjena jer je napustio najlošiju momčad lige, izvukao se iz živog blata, i prešao u redove ambiciozna sastava na čijem je čelu vrlo dobar trenerski zanatlija Tom Thibodeau. Osim toga, s obzirom na to da u New Yorku i okolici živi i radi puno Hrvata, i djeluje jaka hrvatska zajednica, Babo će na domaćim utakmicama zacijelo imati i podršku navijača u majicama s crvenim kvadratićima čiju je potporu znao osjetiti i kao igrač gostujućih momčadi na parketu najpoznatijeg američkog sportskog hrama Madison Square Gardena.

Čim je objavljeno da je hrvatski košarkaš postao stanovnikom "Velike Jabuke" u New York Postu se pojavio tekst u kojem se ističe šest stvari koje bi svaki navijač Knicksa o Bojanu trebao znati. A među njima se ističe i podatak da u posljednje dvije sezone ovaj 34-godišnjak ima najbolji prosjek koševa u svojoj desetogodišnjoj NBA karijeri.

Po dostupnim podacima, Bogdanović će ove sezone zaraditi 20 milijuna USD dok za sljedeću ima zajamčenih samo dva od dogovorenih 19 milijuna USD. Doduše, Knicksi će do 29. lipnja mora odlučiti hoće li ga zadržati i preuzeti tih obvezu od 19 milijuna ili će ga učiniti slobodnim igračem uz obeštećenje od dva milijuna dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije