Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov vratar najzaslužniji za pobjedu u Rijeci

Turina: Hajduk će se vratiti u borbu za drugo mjesto

spo_turina.jpg
import
30.10.2005.
u 16:51

Dojam često može prevariti, pa i brojke. Naime, kako je Dinamo primio samo četiri pogotka u sezoni, a zabio čak 38, lako bi se moglo zaključiti kako je danas najljepši posao biti Dinamov vratar. No, Ivan Turina ima posla, uostalom, najbolje je ocijenjeni vratar naše lige.
 A braniti u Dinamu nije lako. Mnogo puta govorio nam je o tome rekorder po broju nastupa za plave Dražen Ladić (802 utakmice).

- Na utakmici imate jednu ili dvije intervencije, nije se lako koncentrirati, često je lakše onima koji su stalno u vatri - govorio je svojevremeno.

Više posla od Ladića
Turina danas ima više posla nego Ladić u doba jake Croatije. I obavlja ga odlično, na Kantridi je bio prvo ime susreta, najzaslužniji je što je Dinamo osvojio bodove Rijeci.
- Znali smo da neće biti lako, da će biti tvrda utakmica. No, pokazali smo da i mi možemo igrati zatvoreno kad treba, sačuvati svoja vrata. Sa ta tri boda svi moramo biti zadovoljni. Ja jesam, pogotovo jer sam bio dobar na toj utakmici - kazao je Turina i svojim obranama u ovoj sezoni valjda začepio usta svim sumnjivcima, dokazao je da se donedavno neopravdano sumnjalo u njegovu kvalitetu.

Ponekad Turina nije imao mnogo posla, ali na Kantridi ga je bilo mnogo.

Ne razmišljam o naslovu
- Nije bilo lako, Rijeka je dolazila sa tri-četiri napadača. Ali, očekivao sam da će napasti, nisu iznenadili ni mene ni obranu, dobro smo obavili posao.

Danas više nitko ne sumnja ni u to da će Dinamo bez problema stići do naslova prvaka.
- Vjerujete, u svlačionici uopće ne razmišljamo o budućnosti. Još od priprema imamo stav da ćemo se baviti samo prvom sljedećom utakmicom. Pokazalo se to dobrim, pa se nastojimo toga i držati.

Ipak, neizvjesna ostaje borba za drugo mjesto.
 - Mi smo najjači, glupo bi to bilo osporavati. Dugo sam u našem nogometu i mogu reći da je ovo jedno od zanimljivijih prvenstava. Mnogo je izjednačenih momčadi, Rijeka, Varteks i Hajduk borit će se za drugo mjesto. Mislim da će se Hajduk vratiti, da će na kraju biti doprvak - zaključio je Ivan Turina, junak derbija na Kantridi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije