Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA VELODROMEU

Tudor doživio neočekivan udarac, drugoligaš Annecy priredio senzaciju izbacivši Marseille iz Kupa

FRA, Ligue 1, Olympique Marseille vs Paris Saint Germain
Foto: EXPA/ Pressesports/ Alex Martin
1/3
01.03.2023.
u 23:40

Prije toga OM je izbacio PSG pa postao jedan od favorita za osvajanje natjecanja. Ipak, presudilo je izvođenje jedanaesteraca...

Nogometaši drugoligaša Annecyja priredili su veliko iznenađenje nakon što su u četvrtfinalu francuskog Kupa na stadionu Velodrome pred 64.000 gledatelja pobijedili Marseille, kojeg vodi Igor Tudor, sa 7-6 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Desetoplasirana momčad "Ligue 2" je bila bliža pobjedi i unutar 90 minuta, no OM je izjednačio na 2-2 u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon što je u osmini finala izbacio moćni PSG, Marseille je bio jedan od glavnih kandidata za osvajanje Kupa kojeg na Velodromeu čekaju od 1989. godine. Kada ih je "pomazio" ždrijeb spojivši ih u četvrtfinalu s Annecyjem i to na domaćem terenu, očekivala se lagana pobjeda Tudorove momčadi.

OM je odlično krenuo. Domaćin je poveo u 29. minuti golom Jordana Veretouta. U 41. je moglo biti i 2-0, Ruslan Malinovski je pucao iz slobodnjaka i pogodio prečku.

Gosti su uspjeli izjednačiti u 53. minuti pogotkom Moisea Diona koji je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora. Samo šest minuta kasnije Kevin Mouanga je šokirao Velodrome pogodivši glavom nakon ubačaja iz kornera.

Tudorova momčad je u nastavku susreta jurila po izjednačenje, no nikako nije uspjela probiti gostujuću obranu. Prilika se pružila u 85. minuti kada je OM dobio kazneni udarac. Kevin Testud je igrao rukom, a sudac Benoit Bastien nakon asistencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Pucao je Alexis Sanchez, ali je Thomas Callens obranio njegov udarac.

Kada se već činilo kako će gosti ipak slaviti, Francois Regis Mughe je u šestoj minuti nadoknade zabio za 2-2 gurnuvši susret u "lutriju" jedanaesteraca.

Jedanaesterci su loše krenuli za goste, Pau Lopez je obranio prvi udarac Ahmeda Kashija. Uzvratio je Callens obranivši u trećoj seriji udaraca Tavaresa. U nastavku su igrači obje momčadi bili precizni, a odluka je pala u osmoj seriji. Francois Lajugie je doveo Annecy u vodstvo 7-6, a Leonardo Balerdi je promašio gol za veliko slavlje i povijesni uspjeh Annecyja.

Zanimljivo, Annecy je u osmini finala protiv FC Parisa, te u 16-ini finala protiv Belforta slavio nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Polufinale su izborili i Nantes, te Toulouse, a jučer i Lyon. Nantes je u okršaju dvaju prvoligaša pobijedio Lens sa 2-1.

Dejan Lovren (lyon) - 8ème de finale de la Coupe de France 2023 "Lyon - Lille (2-2 / t.a.b. 4-2)" au Groupama Stadium, le 8 février 2023. Round of 16 of the 2023 French Cup "Lyon - Lille (2-2 / tab 4-2)" at Groupama Stadium, February 8, 2023. Photo: Frédéric Chambert / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE
Foto: FREDERIC CHAMBERT

Gosti su poveli u 28. minuti golom Seke Fofane, no samo tri minute kasnije domaćin je izjednačio golom Andyja Delorta iz jedanaesterca. Isti je igrač u 59. minuti zabio i drugi gol za Nantes, također s bijele točke.

Toulouse nije imao problema protiv "fenjeraša" druge lige Rodeza slavivši sa 6-1. Domaćin je već nakon 10 minuta vodio sa 3-0, a na poluvremenu je bilo 5-0. Strijelci za Toulouse bili su Zakaria Aboukhlal (5), Branco van den Boomen (7), Thijs Dalliga (10, 51-11m), Fares Chaibi (21) i Gabriel Suazo (38), dok je za goste zabio Willity Younoussa (69).

U utorak je polufinale Kupa izborio Lyona koji je na domaćem terenu svladao drugoligaša Grenoble sa 2-1.

Za Lyon su zabili Barcola (24) i Jeffinho (38), a rezultat je smanjio Sbai (74).

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu u pobjedničkom sastavu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije