Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE SP-A

Tucak uoči ogleda s Fatovićem: Nemojte nas još tapšati po ramenu

'17.07.2013. Zagreb - Otvoreno plivaliste Mladosti uz Savu, prijateljska vaterpolska ukamica Hrvatska - Rumunjska. Ivica Tucak.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
30.07.2013.
u 12:56

- Volio bih iznenaditi, ali Hrvatska je trenutačno puno jača od nas. To je realnost - kaže izbornik Australaca Fatović

Šibenčanin Ivica Tucak (43) i Cavtaćanin Elvis Fatović (42) godinama su kao igrači vodili žestoke bitke u hrvatskim bazenima, nikada se ne štedeći. Na suprotnim klupama, kao treneri, susretali su se u okršajima Šibenika (kasnije i Jadran Herceg-Novog) i Juga od 2007. do 2011.  No najveći trenerski dvoboj očekuje ih danas u Barceloni u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Iako su Hrvatska i Australija smještene u istom hotelu, nisu se stigli susresti ranije budući da je Australija u nedjelju kasno navečer eliminirala Njemačku i da im je raspored bio različit.

Tucak i Fatović kratko su se, u prolazu, pozdravili na bazenu Sant Andreu, na istoku Barcelone gdje su prije međusobne četvrtfinalne utakmice odradili trening. Iako je u gradu mnogo bazena dvije ekipe su se susrele na istom mjestu.

Hrvatski igrači skočili su u vodu u 18 sati, a australski u 19 sati.

- Tek smo se sada sreli, ali sitnih podbadanja i dobronamjerne zafrkancije bilo je ranije. Bilo je, naime, nagovještaja da bismo se mogli  susresti - kaže Fatović.

S najmlađom reprezentacijom na prvenstvu, u kojoj je sedam-osam novih igrača, već sada je ostvario najbolji rezultat Australije u zadnjih 10 godina. No ne skriva ambiciju.

- Volio bih iznenaditi, ali Hrvatska je trenutačno puno jača od nas. To je realnost - kaže Fatović.

Australija je i fizički iscrpljena budući da je imala teške utakmice protiv Srbije, Mađarske i Njemačke, a Hrvatska tek jednu jaču protiv SAD-a. Hrvatski igrači i stožer imali su više vremena za odmor i analizu. No trener Ivica Tucak krajnje je ozbiljan:

- Svi nas tapšu po ramenu, igračima čestitaju na ulasku u polufinale. Ovo je, međutim, utakmica u kojoj se skupo plaća ako samo malo podcijeniš protivnika. Pametni ljudi su oprezni ljudi, a glupi ne prihvaćaju oprez dok glavom ne udare o zid.

Njegovi igrači su se rasplivali, a onda odradili pucački trening. Posljednji su u bazenu ostali “razarači” Paulo Obradović i Andro Bušlje od kojih se očekuju golovi s vanjskih pozicija. Psovke nakon svakog promašaja pokazuju da nema nimalo opuštanja.

- Atmosfera u momčadi je super, nema ozlijeđenih, spremni smo - poručuje Tucak.

Fatović, čiji su se igrači rasplivali pod vodstvom bivšeg hrvatskog kondicijskog trenera Deana Kontića, a onda vježbali igrača više, prvi put nalazi se s druge strane.

- Mi smo prijatelji. Možda ćemo sada, za vrijeme utakmice, razmišljati drugačije, no onda će opet biti sve po starom kako god završi. Ne interesira mene Elvis Fatović. Budemo li mi pravi, uđemo li kako treba u utakmicu i damo li maksimum ući ćemo u polufinale - ističe Tucak.

Zadovoljan je dosadašnjim nastupom igrača i još uvijek ne razmišlja o polufinalu. Tek napominje:

- Sada slijedi ono pravo za što smo se krvavo spremali.

Obje reprezentacije odradile su lakše rasplivavanje ujutro, a utakmica počinje u 17 sati na središnjem vaterpolskom bazenu.

U ostalim susretima igraju Grčka – Mađarska, Crna Gora – Srbija i Španjolska – Italija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije