Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vaterpolo

Tucak uoči Europskog prvenstva: Neosvajanje medalje za Hrvatsku nikad nije bio uspjeh

Split: Konferencija za medije uoči početka Europskog prvenstva u vaterpolu
Miroslav Lelas/PIXSELL
27.08.2022.
u 21:50

Bio sam siguran da ćemo dobro organizirati EP, a onda su stigli pandemija, potresi i rat, rekao je Renato Živković, izvršni direktor EP-a

Dan uoči početka Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu u Spaladium Areni održana je konferencija za novinare na kojoj su se novinarima obratili neki od izbornika reprezentacija, ali i Marco Birri, direktor Lena, te Renato Živković, izvršni direktor EP-a.

– Kad smo prije četiri godine dobili organizaciju EP-a, a poznavajući snagu UO HVS-a, bio sam uvjeren da ćemo ga organizirati na visokoj razini. No, onda je slijedila pandemija, pa jedan potres, drugi potres, rat u Ukrajini, cijeli niz događaja koji su nam otežali posao. Ali bili smo mirni, rješavali smo probleme jedan za drugim. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog natjecanja – 28 zemalja, 92 utakmice – Vladi, sponzorima... Nadam se da ćemo svi uživati, ne samo u vrhunskom vaterpolu nego i u popratnim događajima – kazao je Živković, jedan od očeva osebujne maskote Roka.

Naš izbornik Ivica Tucak najprije se složio s tvrdnjama da četvrto mjesto na nedavnom SP-u u Budimpešti ipak nije uspjeh.

– Nikad Hrvatska nije proglašavala uspjehom neosvajanje medalje. Na zadnjem EP-u i zadnjem SP-u bili smo četvrti, pa iako su to mnogima bili uspjesi, za nas to nisu – kazao je dodavši:

– Mislim da nas čeka predivno prvenstvo u Splitu i da ćemo svi dati sve od sebe da prezentiramo domovinu na najbolji način. Što se tiče nas i ambicija, ovo je potpuno nova reprezentacija, koja je u odnosu na OI pretrpjela velike promjene, imali smo ozljeda i bolesti, ostali smo bez Hrvoja Benića i Ante Vukičevića. Pokazali smo na kontrolnim turnirima i na SP-u da ćemo biti u samom vrhu europskog vaterpola. Ambicije i obaveze su da branimo interese hrvatskog vaterpola, a cilj je borba za medalju. Da će biti teško, to je jasno, ali znam da postoji golem motiv da pred svojom publikom u ovom prekrasnom ambijentu napravimo sve da odemo što dalje.

Njegov kolega (i prijatelj) sa srbijanske klupe, iznimno uspješan Dejan Savić, istaknuo je:

– Nikada nisam tražio alibi, ni kao igrač, ni kao trener, ali nama su Olimpijske igre glavni cilj, one su nam stalno u fokusu. Ovdje

samo želimo biti sigurni da momčad raste. Imali smo privilegij isprobati bazen sa svojim hrvatskim prijateljima sinoć i mogu reći da je dvorana prekrasna. Hrvatska, Srbija i Mađarska najbolji su organizatori kad je vaterpolo u pitanju – zaključio je Savić.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije