Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASNA PORUKA

Tucak: Tko ne osjeća naboj i emociju prema Hrvatskoj, neće igrati dok sam izbornik!

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Malta - Hrvatska
Marko Lukunic/PIXSELL
01.09.2022.
u 16:51

Reprezentaciju je preuzeo 16. rujna 2012. od legendarnog Ratka Rudića i s njom je osvojio nekoliko odličja među kojima su svjetsko srebro i bronca te olimpijsko srebro.

Šibenski stručnjak Ivica Tucak gotovo je 10 godina na čelu naše vaterpolske reprezentacije, sada je vodi na domaćem Europskom prvenstvu u Splitu.

Barakude su sjajno otvorile natjecanje, prvo je potopljena Malta s 19:5, da bi potom pali i neugodni Francuzi, završilo je 13:7 pred 8000 okupljenih navijača. 

- Za nas su i Francuska i Malta završene priče. Naš put dalje se zna. Iduća utakmica s Grcima je najvažnija i svaka iduća na turniru je najvažnija, to je jednostavno tako. Okrećemo se Grčkoj, ovo je zaboravljeno. Dosad smo odigrali dobro, ali da možemo bolje, to sigurno. - rekao je Tucak u razgovoru za Net.hr.

Tucak od svojim igrača očekuje maksimalan angažman i cilja europsko zlato, ali bitna mu je još jedna stvar - domoljublje. 

- Mislim da svi moramo biti 'vojnici' naše države, da predstavljamo našu državu na najbolji mogući način. Pobjeda ili poraz sastavni je dio sporta, bit će i jednog i drugog, ali ono što mora biti je pripadnost reprezentaciji, domovini, ta ljubav, strast za Hrvatskom. Onaj koji to ne osjeća na taj način nije tu i nikad neće biti tu dok sam ja na klupi vaterpolske reprezentacije Hrvatske - odlučno je rezonirao vaterpolski izbornik. 

Tucak je i kao dragovoljac sudjelovao u obrani svoga rodnog Šibenika u Domovinskom ratu, 2005. godine je izgubio kćerkicu Tenu nakon tragičnog događaja. 

Komentara 4

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
13:38 02.09.2022.

Majstor.

JA
Jania
09:01 02.09.2022.

Tako i treba biti. Dosadašnje dvije utakmice to dokazuju. Samo hrabro naprijed, sretno!

TR
Travno221
23:33 01.09.2022.

Kakav serator. Dokad on misli biti izbornikom? Doživotno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije