Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUVJERLJIVE PREDSTAVE

Tucak: Igrač više? Spor nam je protok lopte i previše je krivih dodavanja

Maro Joković
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
18.07.2014.
u 09:30

Iz Zagreba se organiziraju posebni autobusi s navijačima. Uz najdinamitniju utakmicu, nudi se i plovidba Dunavom.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija mučila se na Europskom prvenstvu u Budimpešti i s Francuskom, iako se očekivala sigurna pobjeda. I visoka, jer će nam, prema jednom scenariju, za ulazak u četvrtfinale trebati što bolja razlika pogodaka, barem bolja od razlike Španjolaca. No, izabranici Ivice Tucaka pobijedili su trikolore samo sa 14:11. A moglo je biti i gore jer su Francuzi pri kraju treće četvrtine došli na samo pogodak razlike - 9:8.

Za napetost nema razloga

A nije moralo biti tako, opet smo lijepo otvorili i poveli s 3:0, a onda se nekako pogubili i nismo se pronašli do kraja utakmice. A i napad s igračem više opet je bio očajan: zapucali smo prvih sedam i tek potom postigli tri pogotka u nizu, na koncu opet mršavih 11-3.

- Igrač više? Spor nam je protok lopte i imamo previše krivih dodavanja u pripremi - složio se naš izbornik Ivica Tucak te na opasku da su naši igrači možda prenapeti, odgovorio:

- Mislim da nema razloga za to. Najbitnije je da smo pobijedili. Svjesni smo da nismo igrali briljantno, a na ovakvim turnirima je i normalno da dođe do određenog pada, a danas je to bilo u našoj obrani. To je rezultiralo pobjedom sa tri pogotka prednosti, iako smo očekivali uvjerljiviji rezultat - napomenuo je Tucak.

Iz sivila naše reprezentacije iskočio je samo Maro Joković koji je postigao pet pogodaka (dva iz smišljenih protunapada). On sam ističe:

Igrači zovu navijače

- S obzirom na našu kvalitetu, primili smo previše pogodaka od reprezentacije kao što je Francuska, ali bitno je da smo osvojili tri boda i sad se okrećemo Srbiji. Pozivam navijače da nas dođu bodriti u ove zadnje dvije utakmice u skupini koje su nam i najvažnije - poručio je Joković.

I ostali hrvatski vaterpolisti pozivaju navijače da ih dođu podržati u predstojećim ključnim utakmicama, sa Srbijom (subota u 16 sati) i Mađarskom (ponedjeljak u 20.30). Za susret sa Srbima, koji lijepo pada u dan vikenda, organizira se iz Zagreba i poseban dvodnevni izlet autobusom u Budimpeštu. Polazak je u subotu u sedam sati, a za 899 kuna po osobi osigurana je ulaznica za utakmicu, noćenje u hotelu, ali i plovidba Dunavom. Detaljnije informacije mogu se dobiti na telefon 052390039.

U drugom susretu u našoj skupini Španjolska je pobijedila Njemačku s 11:8.

>> Hrvatska pobijedila Francusku, no opet uz mnogo teškoća

Ključne riječi

Komentara 1

FO
fora245
10:08 18.07.2014.

pa moj treneru tucak i .izda zna sto je uzrok loseg igraca vise ali ti si tu da to uigras bolje sa igracima a ocito to napravio NISI ili NEZNAS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije