Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO UTAKMICU

Trener Viktorije Plzen: 'Dinamo ima odlične igrače, ali izostanak Petkovića će im biti velik hendikep'

Zagreb: Zagrijavanje uo?i susreta Dinama i Astane
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
25.10.2023.
u 19:37

Viktorija je već igrala protiv Dinama, prije više od četiri godine. Prva je utakmica u Plzenu okončana pobjedom domaćina 2-1, no Dinamo je u uzvratu slavio sa 3-0. "Jako dobro pamtim te utakmice. Pamtim odličnu i kvalitetnu Dinamovu momčad. Nadam se da će ovoga puta biti bolje," kazao je kapetan Lukaš Hejda

Nakon što je u prva dva kola ostvarila dvije pobjede, Viktorija Plzen je s mnogo optimizma doputovala u Zagreb gdje je u četvrtak očekuje susret 3. kola C skupine Konferencijske lige protiv Dinama. Češka momčad je u prvom kolu na svom travnjaku pobijedila Ballkani 1-0, a potom je u slavila i na gostovanju u Astani 2-1.

Viktoriji, koju vodi češki stručnjak Miroslav Koubek, sada slijede dva ogleda protiv "Modrih". Prvi u četvrtak na stadionu Maksimir, a potom 9. studenog u Plzenu. Česi su u Zagreb stigli bez ozlijeđenih vratara Jindricha Stanka i nigerijskog napadača Rafia Durosinmija. Poseban će hendikep biti izostanak 20-godišnjeg Nigerijca koji je u 16 nastupa ove sezone zabio devet golova.

GALERIJA Gorica kreirala senzaciju i prvi put u povijesti porazila Dinamo! (2:1)

Zagreb: Zagrijavanje uo?i susreta Dinama i Astane
1/9

Česi su detaljno analizirali igru hrvatskog prvaka svjesni kako bi pozitivnim ishodima u iduće dvije utakmice bili na korak do prolaza. Posebno su "skenirali" domaće utakmice Dinama, što "modri" vole, a što im ne odgovara. U češkom klubu smatraju kako je Dinamo ranjiviji od Sparte koja je zagrebački sastav ove sezone izbacila iz kvalifikacija Europske lige. 

"Dinamo ima odlične igrače, a mi se uvijek trudimo igrati aktivno, Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati na terenu," kazao je Koubek na novinarskoj konferenciji na stadionu Maksimir.

"Dobro smo upoznati sa snagom zagrebačke momčadi, znamo da su ovoga ljeta ostali bez nekoliko odličnih igrača. Ako neće biti niti Brune Petkovića bit će to hendikep za domaćina. Oba kluba imaju neke svoje probleme, izostanke najboljih napdača. Ozljeda bilo kojeg igrača predstavlja problem, posebno najboljih. Pokušat ćemo nadoknaditi njihov izostanak," dodao je 72-godišnji stručnjak.

VEZANI ČLANCI:

Koubek nije otkrio sastav, tek je kazao kako neće biti većih promjena u momčadi. "Nisam trener koji odmah panično mijenja, ne bi trebalo biti previše promjena u sastavu," kazao je usporedivši snagu Dinama i praške Sparte. "To su klubovi koji su na visokoj europskoj razini, ali na terenu ćemo vidjeti što nas čeka," kazao je.

Viktorija je već igrala protiv Dinama. Prije četiri godine i osam mjeseci, u veljači 2019. godine, Dinamo i Viktoria sučelili su se u 16-ini finala Europske lige. Bio je to prvi Dinamov nastup u proljetnom dijelu nekog europskog natjecanja nakon punih 49 godina i Plavi su ukupnim rezultatom 4-2 preskočili češku momčad i izborili nastup u osmini finala u kojem su ispali od Benfice.

VEZANI ČLANCI:

Prva je utakmica u Plzenu okončana pobjedom domaćina 2-1, no Dinamo je u uzvratu slavio sa 3-0. "Jako dobro pamtim te utakmice. Pamtim odličnu i kvalitetnu Dinamovu momčad. Nadam se da će ovoga puta biti bolje," kazao je kapetan Lukaš Hejda.

Istaknuo je kako očekuje tešku utakmicu. "Dinamo ima kvalitetnu momčad, očekuje nas težak i kvalitetan suparnik. Pokušat ćemo igrati uravnoteženo u svim linijama," kazao je 33-godišnji branič.

"Dobro se osjećam, spreman sam za utakmicu. Vjerujemo da će atmosfera biti dobra, radujemo se novom izazovu," dodao je. Viktorija je trenutačno na trećem mjestu češkog prvenstva sa 22 boda, 10 manje od lidera Sparte, dok je na drugoj poziciji Slavija sa 30 bodova.

VIDEO Dinamo doznao katastrofalne vijesti oko Petkovića, ovo će zabrinuti i Dalića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije