Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMIR TOPLAK

Trener najgore momčadi u HNL-u: 'Razočaran sam, reći ću jednu stvar koja me tišti'

U 31. kolu Prve HNL sastali se Gorica i Lokomotiva
Sanjin Strukic/PIXSELL
26.04.2021.
u 10:20

- Neki jednostavno ne upijaju ono što radimo na treningu i to je veliki problem.

Nogometaši Gorice pobjedom nad Lokomotivom (4:2) opet su se vratili, nakon 55 dana, na treće mjesto na tablici HNL-a. No, da bi tamo ostali, Rijeka ne smije danas pobijediti Osijek. Gorica je prekinula niz od sedam utakmica bez pobjede.

Strijelci za Goricu bili su Jamad, Mudrinski i Špikić s dva pogotka, a za lokose je oba pogotka postigao Josip Pivarić. Mudrinskom je to bio deveti pogodak, u Gorici je više ostvario samo ozlijeđeni Lovrić koji je pogađao 15 puta. Domaćin je od 56. minute igrao s igračem manje nakon što je Steenvoorden dobio drugi žuti karton. Crveni karton dobili su gosti u sudačkoj nadoknadi (Bonansea).

– Jako sam razočaran jer smo mogli nešto napraviti. Radimo kardinalne pogreške, dajemo poklone protivniku. Reći ću jednu stvar koja me jako tišti. Neki igrači očito igraju privatne utakmice, a muči me i taktička nedisciplina pojedinih igrača. Neki jednostavno ne upijaju ono što radimo na treningu i to je veliki problem. Nadam se da ćemo se rekuperirati do petka i odigrati dobru utakmicu – rekao je Lokomotivin trener Samir Toplak.

Šibenik je prekinuo seriju od deset utakmica bez pobjede, a i španjolski trener Sergio Escobar konačno je u svom petom nastupu na klupi narančastih osjetio slast pobjede u HNL-u.

Domaći su s 2:0 pobijedili Slaven Belupo, a strijelci su bili Jurić i Čurić. Šibenčanima je najvažnije što su s ova tri boda obavili golem posao u osiguravanju prvoligaškog statusa i za iduću sezonu. Ovom pobjedom narančasti su se odvojili od momčadi koje se bore za ostanak u ligi, a uz to su i preskočili Belupo te su sad šesti s 32 boda, a Belupo ima bod manje. Debi u HNL-u upisao je 18-godišnji Carlos Torres, jedan iz ešalona Kolumbijaca koje su novi vlasnici Šibenika doveli u klub. U Šibeniku traje zadnjih dana i licenciranje klubova za Prvu HNL. Klub sa Šubićevca nije dobio licenciju za sljedeću sezonu.

– Činjenica je da HNK Šibenik nije dobio licenciju za 1. i 2. HNL isključivo zbog infrastrukturnih manjkavosti. Konkretno, u dokumentu Odjela za licenciranje traži se prosudba sigurnosti od MUP-a koja se tiče softvera brojača ulaznica. To ćemo instalirati već ovaj tjedan, a druga stavka jest nabava agregata kao pomoćnog izvora napajanja. Financijski kriteriji Šibenika su pozitivni, za što smo dobili pozitivno rješenje Odjela za licenciranje prije sedam dana. Uopće nije upitno hoće li HNK Šibenik u najkraćem roku ispuniti ove spomenute stavke i dobiti licenciju za iduću sezonu – istaknuo je Jure Zoričić, predsjednik kluba sa Šubićevca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije