Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
košarkaš godine

Trener europskih prvaka Nazor za Marka Popovića

\'06.08.2011., Arena Stozice, Ljubljana - U Stozicama se odrzava prvo izdanje prijateljskog kosarkaskog turnira pod nazivom Addeco pokal EX-YU 2011. na kojem nastupaju svih sest bivsih jugoslavenskih
Sanjin Strukic/PIXSELL
10.01.2012.
u 09:58

– Jako je teško kada odete mladi. Delaš je bio svojevrsni talac situacije u kojoj se našao Split. Klub je padao pa se tražila njegova prodaja pošto-poto – kaže Nazor o Mariju Delašu.

Već 34. godinu Večernji list bira najboljeg košarkaša. Počelo je s Dalipagićem 1978., nastavilo se s Krešimirom Ćosićem, Draženom Petrovićem, Mihovilom Nakićem, Dinom Rađom, Tonijem Kukočem, Arijanom Komazecom... Spomenuta imena govore i o snazi tradicije. U 2010. statuu "Košarkaš" akademskog kipara Stipe Sikirice osvojio je Roko Ukić, a ove je godine reprezentacija na EP-u prošla loše, Marko Popović bio je MVP završnog turnira Eurokupa, Luka Žorić najbolji igrač regionalne lige i hrvatskog prvaka Zagreba, Marko Banić bio je ponajbolji igrač Bilbaa, finalista španjolskog prvenstva, najjače lige u Europi, a članovi ocjenjivačke komisije moći će glasovati i za Dontayea Drapera (MVP-a osnovnog dijela Eurokupa).

Anketu otvara Ante Nazor (33), potpisnik najvećeg uspjeha hrvatske košarke 2011., europskog zlata kadeta (Hezonja, Arapović, braća Žganec...). Ovo mu je 11. trenerska sezona, a seniorskoj košarci bio je najbliži 2005. kada je Juriju Zdovcu bio pomoćnik. Trenutačno vodi juniore Splita i trener je u školi košarke Nikole Vujčića. Prednost je dao Marku Popoviću.

– U Europi je jako teško nešto osvojiti, a Marko je bio glavni igrač Final Foura Eurokupa, sa 11 asistencija u finalu. Tomić je jako dobro igrao u Španjolskoj. To sam mu dao s bonusom jer od njega najviše očekujemo.

Najboljim hrvatskim košarkašem Nazor drži Roka Ukića, no 2011. upropastile su mu ozljede.

– S njim bi Hrvatska na EP-u imala drugu sudbinu.

Nazor je bio pomoćnik Borisu Kurtoviću na SP-u mladih u Novom Zelandu (Hrvatska treća). Što je s MVP-om tog natjecanja Marijem Delašem?

– Žalgiris je teška sredina, no Delaš je suptilan visok igrač razigravačkih sposobnosti i ne bih digao ruke od njega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije