Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Toto Wolff: Bit će najbolji u povijesti, pitanje je vremena

29.10.2017.
u 14:34

Devetom pobjedom u sezoni i ukupno petom u Austinu Lewis Hamilton došao je na korak do novog naslova prvaka i svoju je prednost povećao na 66 bodova ispred drugoplasiranog Sebastiana Vettela

Lewis će srušiti sve rekorde koji postoje u formuli 1, a samo je pitanje vremena kad će ljudi reći da je na putu da postane najbolji vozač koji je ikada postojao – izjavio je nedavno šef Mercedesa Toto Wolff. I nije on jedini koji Hamiltona stavlja uz bok najvećima i Felipe Massa ga je usporedio sa Schumacherom i Sennom, a svjestan je Britanac i sam da može biti dio velike povijesti Formule 1.

Devetom pobjedom u sezoni i ukupno petom u Austinu Lewis Hamilton došao je na korak do novog naslova prvaka i svoju je prednost povećao na 66 bodova ispred drugoplasiranog Sebastiana Vettela. Još su tri utrke do kraja, a on titulu može potvrditi već sutra (20 sati, Arenasport 2) na utrci u Meksiku.

Sve je bliži novom naslovu

A kako bi Lewis mogao otvoriti pobjednički šampanjac dvije utrke prije kraja (za pobjedu se dobije 25 bodova) mora imati barem 50 bodova prednosti ispred Vettela. U slučaju jednakoga broja bodova prvak bi ponovno bio Hamilton koji trenutno vodi 9:4 u pobjedama. No, matematika je, pred utrku na Autodromu braće Rodriguez, jednostavna. Ako želi krunu Hamilton mora biti u prvih pet u slučaju da Sebastian Vettel pobijedi, ali ako Nijemac bude drugi Mercedesov vozač mora biti deveti ili bolji od toga kako bi osigurao svoj četvrti naslov svjetskog prvaka. U suprotnom se borba seli na sljedeću utrku u Brazii. Ali ne živcira se Britanac oko ničega i ne razmišlja o ničem drugom, osim o Formuli 1.

1/8

Za njega postoji samo formula

– Nemam želje raditi išta drugo, osim utrkivati se. Do vremena kada bih mogao prestati, moglo bi proći i 30 godina – rekao je Lewis Hamilton koji je trenutno četvrti najstariji vozač u prvenstvu pa objasnio koliko voli baš bolid Formule:

– Nema niti jedne druge serije utrka za koju mogu reći da bih je želio probati. Volio bih da imam više strasti da vozim Indy Car ili Le Mans, ali ne postoji – priča Lewis koji je u posljednje vrijeme sve opušteniji.

– Ja općenito dolazim na te utrke s obiljem pozitive. To mi pomaže da zadržim svoj um na pravom mjestu – zaključio je Mercedesov as koji ruši rekorde. U Austinu je tako 117. put startao iz prvoga reda i time srušio Schumacherov rekord (116), a do njegovog rekorda broja postolja (155) Lewisu nedostaje još 39.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije