Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SPLITU

Torcidin performans: Udari lutku Mamića i zaradi ljetovanje na Bolu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.06.2017.
u 20:33

- Vodili smo se mišlju da umjetnost provocira i propitkuje stanje svijesti u državi - kažu u Torcidi.

U organizaciji udruge Naš Hajduk večeras na splitskoj rivi traje javno predstavljanje nastavka projekta otkupa dionica pod sloganom Za sva vrimena, a uz sve to će se održati i koncert Marijana Bana i Diktatora.

Okupilo se nekoliko tisuća navijača i građana, a na rivi je cijela prva postava Hajduka, te Mario Pašalić koji potpisuje monografiju Bili dres u boji.

Ante Erceg je dobio nagradu članova za najbolje ocijenjenog igrača Hajduka u protekloj sezoni. Dobra vijest je i što je Tomislav Mamić spreman otpisati dvije rate koje udruga Naš Hajduk mora platiti za 25 posto dionica Hajduka.

Kako je i najavljeno tijekom programa se održalo snimanje milenijske fotografije, a građani se mogu na tri lokacije uključiti u projekt i preuzeti prigodne zahvale za sudjelovanje.

Inače, sve je počelo prije desetak dana kada je na Poljudu predstavljena monografija Bili dres u boji, potom je projekt Za sva vrimena predstavljen članovima i donatorima na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), a kulminacija svega je večerašnji centralni događaj na rivi.

Jedan od ciljeva udruge Naš Hajduk u projektu je tematski park na Poljudu u kojem će biti ispisana imena i prezimena svih donatora koji će u sljedećih devet godina za svoj klub izdvojiti barem 7500 kuna.

1/8

Osim toga, Torcida je na Matejuški organizirala performans 'Udri mučki" u kojem se udara lutka Zdravka Mamića. O čemu se radi pojasnio je tajnik KNH Torcida Split, Toni Baletić.

- Organizirali smo večeras na Matejuški kulturno - umjetnički performans 'Udri mučki'. Cilj je što bolje mučki udariti lutku tako da ona s ruba mula što ljepše odleti u more, a za najbolje smo osigurali nagrade. Prva nagrada je ljetovanje u Bolu na Braču i gratis pizza u pizzeriji, druga nagrada su vitamini za mozak, a treća nagrada je uredno online ispunjena porezna prijava za ovu godinu. Žiri će ocjenjivati udarače dijeleći im bodove pod imenima Mitar Mirić (6 bodova), Pas (9 bodova) i Alzheimer (10 bodova). Vodili smo se mišlju da umjetnost provocira i propitkuje stanje svijesti u državi - rekao je Baletić za Dalmatinski portal.

Komentara 96

BL
Blatina19
21:15 18.06.2017.

Sramota i Splita iDalmacije i Hrvatske. Torcida je postala dno dna. Nek si udaraju lutku mame doma.

IN
inox14
21:09 18.06.2017.

Bolesno. Pitam, se hoće li se boriti protiv Mamića i kriminala u državi ako kojim slučajem Hajduk osvoji prvenstvo.

DU
Deleted user
21:09 18.06.2017.

Klosari besposleni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije