Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA U-19

Novi izbornik mlade reprezentacije je Šukerov suigrač iz Real Madrida

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
17.06.2017.
u 10:21

- Savez je na ovaj način promptno reagirao nakon odlaska Ferde Milina, a uskoro ćemo napraviti i neke promjene i u U-17 reprezentaciji - poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Nakon što je Ferdo Milin početkom ovog tjedna preuzeo reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata U-17 ostalo je upražnjeno njegovo mjesto izbornika istog uzrasta u Hrvatskom nogometnom savezu. Stručne službe Saveza, vođene dosadašnjim smjernicama što većeg uključivanja bivših proslavljenih reprezentativaca u rad HNS-a, pronašli su novo rješenje za izborničku zadaću u Hrvatskoj U-19 u članu legendarne brončane generacije Vatrenih, Robertu Jarniju

- Presretan sam što sam dobio priliku i čast da vodim hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a posebno mi je drago da je to U-19 reprezentacija, u kojoj sam vidio puno talenta i s kojom se nadam da ćemo ostvariti zapažene uspjehe. Nema boljeg početka nego se odmah baciti na posao, a to nas upravo čeka, jer reprezentacija već sredinom srpnja gostuje na turniru u Japanu - rekao je Jarni.

Rođeni Čakovčanin svoju je nogometnu karijeru započeo u splitskom Hajduku, s kojim je osvojio dva Kupa bivše države, a nakon toga četiri godine provodi u Italiji nastupajući za Bari, Torino i Juventus, s kojim je osvojio talijansku duplu krunu 1995. godine. Potom ga karijera vodi u Španjolsku, u Real Betis, pa Real Madrid - gdje je igrao zajedno s Davorom Šukerom - i u Las Palmas. Zadnje utakmice svoje igračke karijere odigrao je u grčkom Panathinaikosu.

Kao reprezentativac prvi veliki uspjeh ostvario je s mladom jugoslavenskom reprezentacijom, osvojivši zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Čileu 1987. godine, zajedno sa svojim budućim suigračima iz hrvatske reprezentacije Pavličićem, Štimcem, Bobanom, Prosinečkim i Šukerom, uz izborničko vodstvo Mirka Jozića.

Nakon sedam nastupa i jednog pogotka za A reprezentaciju bivše države, Jarni je svoje najveće uspjehe ostvario s hrvatskom nogometnom reprezentacijom u kojoj je dugo vremena bio i igrač s najviše nastupa. Prvi nastup zabilježio je u drugoj utakmici reprezentacije u modernoj povijesti, protiv Rumunjske u Rijeci 22. prosinca 1990. Do svog reprezentativnog oproštaja protiv Ekvadora na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji 2002. ukupno je odigrao 81 utakmicu i postigao samo jedan, ali nezaboravan pogodak, onaj protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. na kojem osvaja brončanu medalju. A osim dva spomenuta Svjetska prvenstva, Jarni je bio i član reprezentacije koja je dogurala do četvrtfinala na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996 godine.

Nakon završetka nogometne karijere, a prije ulaska u trenerske vode, Jarni je pet godina profesionalno nastupao za MNK Split, a kuriozitet je da je uz bogatu reprezentativnu karijeru upisao i dva nastupa za hrvatsku futsalsku reprezentaciju.

Prihvaćanjem ove izborničke funkcije Robert Jarni nakon kraće stanke ponovo sjeda na trenersku klupu. Svoj trenerski put počeo je u matičnom Hajduku, a u međuvremenu je vodio i Istru 1961, bosanskohercegovačko Sarajevo, te Pécs i Puskás Akadémiju u Mađarskoj.

- Posebno mi je drago da je moj bivši suigrač iz brončane generacije, ali i moj klupski suigrač iz madridskog Reala prihvatio ovu časnu izborničku funkciju i želim mu puno sreće i uspjeha na klupi mladih vatrenih. Savez je na ovaj način promptno reagirao nakon odlaska Ferde Milina, a uskoro ćemo napraviti i neke promjene i u U-17 reprezentaciji - poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Komentara 2

Avatar KiM
KiM
11:12 17.06.2017.

suker dovodi Cacica broj 2....

WE
weAreCro
14:38 17.06.2017.

E jadni li ste vi "novinari", naslov vam je vam je vrh 😂. Sta ljudi ne znaju tko je Robert Jarni pa zato vi morate staviti da je Sukerov suigrac iz Reala, ako ste vec toliko isli u detalje trebali ste u naslovu napisati da su bili i suigraci u reprezentaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije