Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ATENTATA

Togoanci napustili Afrički kup nacija

Togo
Reuters
09.01.2010.
u 13:32

Togoanska nogometna reprezentacija povukla se s Afričkog kupa nacija u Angoli nakon atentata koji je na nju strojnicom izvela skupina pobunjenika u pokrajini Cabindi.

Napuštanje turnira potvrdio je Radio Monte Carlo.

Podsjetimo, u petak je togoanska reprezentacija napadnuta tijekom vožnje autobusom u Cabindu, prilikom čega je smrtno stradao vozač, dok je ranjeno još šest osoba, među kojima dva člana liječničkog tima i dva igrača, vratar Kodjovi Obilale (GSI Pontivy) i branič Serge Akakpo (Vaslui).

Konfederacija afričkog nogometa (CAF) priopćenjem je poručila da oružani napad na togoansku reprezentaciju u petak neće utjecati na održavanje Afričkog kupa nacija koji započinje u nedjelju 10. siječnja, no, sada je jasno, Togoanaca ondje neće biti.

Baš kao što se moglo naslutiti po izjavama potresenih igrača, donesena je očekivana odluka, pa su igrači i osoblje stigli u zračnu luku odakle će se zaputiti u Lome, glavni togoanski grad i vratiti se kućama.

Porastao broj mrtvih u napadu na togoansku reprezentaciju   
Prema izjavi vratara togoanske nogometne reprezentacije Kossija Agassea (31) za jednu francusku radio postaju, broj mrtvih u terorističkom napadu na njihovu reprezentaciju povećao se...

U petak je togoanska reprezentacija napadnuta strojnicom tijekom vožnje autobusom u angolansku pokrajinu Cabindu, prilikom čega je smrtno na licu mjesta stradao vozač, dok je ranjeno još šest osoba, među kojima i dva igrača, vratar Kodjovi Obilale (GSI Pontivy) i branič Serge Akakpo (Vaslui).

Prema riječima Agasse sada su ozljedama podlegli i asistent izbornika togoanske reprezentacije kao i glasnogovornik, dok je rezervni vratar Obilale u teškom stanju.

Zbog tragičnog je događaja Togo otkazao nastup na Afričkom kupu nacija, turniru koji i službeno treba započeti u nedjelju 10. siječnja.

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:00 09.01.2010.

Jao ciganluka. Ovako ce bit i u JARu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije