Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za svjetski naslov

To bi bio spektakl! Jedna od najvećih sportskih priredbi godine u pulskoj Areni?

Pulska Arena
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
1/4
07.05.2020.
u 15:02

- Sviđa nam se ta opcija jer je u Europi, u sredini kontinenta - dodao je Gocev

Predstavnik bugarskog boksača Kubrata Puleva u četvrtak je izjavio kako bi se borba za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Britanca Anthonyja Joshue mogla održati pred gledateljima u pulskoj Areni.

Pulev, 38-godišnji bivši europski amaterski prvak u superteškoj kategoriji, trebao je boksati protiv Joshue na stadionu Tottenhama u Londonu 20. lipnja, no borba je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Prošli je tjedan Britanski boksački odbor objavio kako se nada da će se profesionalne boksačke borbe moći nastaviti u srpnju bez gledatelja, no promotor Eddie Hearn je kazao da Joshua pristaje boriti se pred praznim gledalištem samo ako je to "jedina mogućnost".

- Dana su nam četiri tjedna da nađemo novi teritorij ako se situacija i mjere u Engleskoj ne promijene - izjavio je Pulevljev menadžer Ivajlo Gocev nakon razgovora s predstavnicima Joshuinog kampa.

- Razgovaramo o Hrvatskoj, tamo je jedinstveni rimski amfiteatar - Arena u Puli. Aktivni smo u tim razgovorima - kazao je, dodajući da bi se borba mogla održati u kolovozu ili rujnu.

U pulskoj Areni koncerte su održali Luciano Pavarotti, Sting i Elton John. Tamo su 2012. odigranetakođer i dvije hokejaške utakmice.

- Sviđa nam se ta opcija jer je u Europi, u sredini kontinenta - dodao je Gocev.

- Sama arena tako bi mogla ugostiti jedinstveni sportski događaj. A osim toga, bila bi prilika i za gledatelje uz poštivanje svih potrebnih mjera. No mora postojati suglasje obje strane - kazao je Gotsev.

- Ne mogu boksati u Bugarskoj jer Joshua neće pristati. On se htio boriti kod kuće, ali je zbog više sile to otpalo. Kubrat se međutim htio boriti i u Joshuinom dvorištu iako su suci njegova obitel - istaknuo je Pulevljev menadžer.

Tridesetogodišnji Joshua je osvojio naslov svjetskog prvaka po WBA, WBO i IBF verzijama pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca Andyja Ruiza Jr. u Saudijskoj Arabiji u prosincu.

Joshua se najprije trebao boriti s Pulevom u Cardiffu na stadionu Principality u listopadu 2017. ali tada se Bugarin, čiji je nadimak Kobra, povukao zbog ozljede ramena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije