Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJKE NE LAŽU

Tko se još sjeća Diega Coste, Mario Mandžukić je bolji!

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL
10.12.2014.
u 12:26

Chelseajev napadač još čeka svoj prvi gol u Europi. No u engleskom prvenstvu zabio ih je 11

Mario Mandžukić je po dolasku u Atletico Madrid imao težak teret – nadomjestiti Diega Costu! Sumnjali su mnogi, nisu našem reprezentativcu ostavljali prostora da može sve što i brazilski Španjolac, ali kritičari su demantirani!

Dapače, hrvatski reprezentativac zabio je gol više dosad. Uz šest prvenstvenih golova zabio je pet u Ligi prvaka te jedan u Superkupu. Chelseajev napadač još čeka svoj prvi gol u Europi. No u engleskom prvenstvu zabio ih je 11.

No iako su vrlo slični igrači, njihova sezona drukčije se odvijala. Costa je nakon debakla sa Španjolskom na SP-u došao "gladan" na pripreme i furiozno je započeo sezonu. Zabio je u uvodnih pet utakmica u Premiershipu, čudesno pojačanje Josea Mourinha bilo je na naslovnicama svih sportskih magazina, no potom su počeli problemi s kroničnom ozljedom gležnja, a u zadnje vrijeme zabija sve rjeđe.

>> Pročitajte više na Goal.com

>> Španjolci analiziraju: Mandžukić je zabio više golova od Coste!

Komentara 7

Avatar antuntun55
antuntun55
16:25 10.12.2014.

Mandžo je jedan i jedini...ostale "coste" i košcice se ne mogu uspoređivati s njim...

Avatar nula
nula
15:33 10.12.2014.

Mandzo je sasvim drugi tip igraca. On mnogo zavisi od suigraca , dok Diego mnoge situacije rjesava sam u 1/1.

JU
juma
18:20 10.12.2014.

2013/14 je bila jedina sezona u kojoj je Diego Costa ostvario iznadprosječne učinke, odnosno 27 golova u Primeri. U četiri sezone prije toga zabio je u prvenstvu ukupno 34 gola ili u prosjeku malo više od 8 po sezoni. Dakle u proteklih 5 godina zabijao je u prosjeku 12 golova po sezoni, odnosno manje od M. Mandžukića. Jedna izvrsna sezona u karijeri ne znači kako se radi o vrhunskom napadaču. Za to je potreban kontinuitet od nekoliko godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije